ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διάγγελμα Πούτιν με πυρά σε ΗΠΑ και ΝΑΤΟ-Ανακοίνωσε ανεξαρτητοποίηση ουκρανικών περιοχών

22:41 - 21 Φεβ 2022 | Ειδήσεις
Διάγγελμα Πούτιν με πυρά σε ΗΠΑ και ΝΑΤΟ-Ανακοίνωσε ανεξαρτητοποίηση ουκρανικών περιοχών
Με μία ιστορική αναδρομή ο Βλαντιμίρ Πούτιν σε μακροσκελές διάγγελμά του το βράδυ της Δευτέρας (21/2) προσπάθησε να πείσει πως η Ουκρανία είναι ιστορικά ρωσική και πως προσπαθεί να διορθώσει... κομμουνιστικά λάθη. Κατηγόρησε τη Δύση και την ολιγαρχία της Ουκρανίας πως λειτουργούν σε βάρος του ουκρανικού λαού και ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίηση της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ» και της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ».

Στο διάγγελμά του το οποίο ήταν ασυνήθιστα μεγάλο σε διάρκεια ο Πούτιν έκανε μία ιστορική αναδρομή και μίλησε για τις σχέσεις Ρωσίας- Ουκρανίας:

"Η μοντέρνα Ουκρανία είναι δημιούργημα της κομμουνιστικής Ρωσίας. Ο αρχηγός των Μπολσεβίκων Βλάντιμιρ Λένιν προκάλεσε μειονεκτήματα στη Ρωσία, δημιουργώντας το κράτος της Ουκρανίας. Ο Λένιν παρέδωσε το Ντόνμπας στη δικαιοδοσία της Ουκρανίας.

Η Ανατολική Ουκρανία είναι αρχαία ρωσική γη. Η Ουκρανία είναι αναπόσπαστο μέρος της ιστορίας μας. Είμαστε έτοιμοι να δείξουμε τι σημαίνει μια γνήσια αποκομμουνιστικοποίηση", τόνισε. 

put

Στη συνέχεια, υπενθύμισε πως η Ρωσία στήριξε την Ουκρανία στις επιλογές της μέχρι το 2014. "Όταν μας ζήτησαν βοήθεια, η Ρωσία βοήθησε την Ουκρανία. Τους δώσαμε δάνεια, περίπου 250 δισ. δολ. Η Ρωσία ανέλαβε όλο το βάρος να πληρώσει το εξωτερικό χρέος από την περίοδο της Σοβιετικής Ένωσης.

Τα τελευταία χρόνια είδαμε ένα μείγμα νεοναζισμού και υπερεθνικισμού στην Ουκρανία. Έκαναν επιθέσεις εναντίον της Ρωσίας. Αντέγραψαν ξένα μοντέλα που δεν έχουν σχέση με την ουκρανική πραγματικότητα για να κερδίσει η πλουτοκρατία της Ουκρανίας. Αφαίμαξαν δισεκατομμύρια δολάρια οι Ουκρανοί ολιγάρχες, έκλεψαν τη Ρωσία και προσεταιρίστηκαν τη Δύση. Τιμωρούσαν ανθρώπους που ήθελαν τη συνεργασία με τη Ρωσία.

Οι ουκρανικές αρχές έχουν μολυνθεί από τον ιό του εθνικισμού και της διαφθοράς. Οι ουκρανοί ολιγάρχες υποκίνησαν τις διαδηλώσεις στην πλατεία του Μαιντάν το 2014. Η υποστήριξη των ΗΠΑ προς τους ηγέτες της αντιπολίτευσης τότε, ήταν μεγάλη. Έχουμε στοιχεία. Η εξέγερση του Μέινταν οδήγησε την Ουκρανία σε ένα αδιέξοδο, την έσπρωξε σε ένα εμφύλιο πόλεμο. Υπάρχουν περιοχές διχασμένες. Κάποιες περιοχές δεν έχουν λεφτά να επιζήσουν, πρέπει να επιζήσουν".

Ολομέτωπη επίθεση σε ΗΠΑ και ΝΑΤΟ

Στο πλαίσιο αυτό ο Πούτιν κατηγόρησε τις ΗΠΑ ανοιχτά πως έχουν μετατρέψει σε προτεκτορά τους την Ουκρανία:

Η Ουκρανία αυτή την στιγμή διοικείται από έξω. Από τους δυτικούς, που στρέφουν την χώρα εναντίον της Ρωσίας. Η Αμερικανική Πρεσβεία ελέγχει κρίσιμα υπουργεία της Ουκρανίας. Η Ουκρανία δεν είναι πλέον προτεκτοράτο της Δύσης, αλλά αποικία της", σημείωσε χαρακτηριστικά.

Για το ρόλο του ΝΑΤΟ είπε πως η Ρωσία δεν μπορεί να δεχθεί βάσεις στην Ουκρανία, ούτε και το να μπορεί να χρησιμοποιήσει τον εναέριο χώρο της Ουκρανίας για να στείλει drones προς ρωσικά εδάφη. Χαρακτήρισε δε αντισυνταγματική την πρόθεση της Ουκρανίας να ενταχθεί στη συμμαχία.

"Θέλουν να κατασκοπεύουν τη Ρωσία από την Ουκρανία. Θέλουν να αυξήσουν το νατοϊκό εκστρατευτικό σώμα στην Ουκρανία", τόνισε και πρόσθεσε πως το ΝΑΤΟ χρησιμοποεί κι άλλα ευρωπαϊκή κράτη για να προωθήσει αντιρωσικές πολιτικές.

Υπογράμμισε λοιπόν πως η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη Ρωσία, ενώ αποκάλυψε για πρώτη φορά πως το 2000 είχε συζητήσει με τον Μπιλ Κλίντον το ενδεχόμενο ένταξης της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ.

Ο Ρώσος Πρόεδρος υποστήριξε μάλιστα πως οι ΗΠΑ αποτελούν ήδη απειλή για τη Ρωσία και σημείωσε πως από τις αμερικανικές βάσεις στην Ουκρανία μπορεί να γίνουν επιθέσεις στα Ουράλια, ενώ αρκούν 35 λεπτά για να φτάσουν από εκεί πύραυλοι Τόμαχοκ στη Μόσχα!

"Θέλουμε διπλωματία, αλλά δεν θα επιτρέψουμε ποτέ τις ΗΠΑ να μας βάλουν το μαχαίρι στο λαιμό", σημείωσε. Οι ΗΠΑ μας απειλεί με κυρώσεις και θα βρει μια αφορμή να μας τις επιβάλλει πρόσθεσε ακόμα ο Ρώσος Πρόεδρος, ενώ υπενθύμισε πως σε διπλωματικό επίπεδο απορρίφθηκε το αίτημα της Ρωσίας για επιστροφή του ΝΑΤΟ στα σύνορα του 1997.

Τέλος, ο κ. Πούτιν ανακοίνωσε και επίσημα ότι ζήτησε από την ομοσπονδιακή συνέλευση να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Ντονμπάς στην ανατολική Ουκρανία, οι οποίες τελούν υπό τον έλεγχο ρωσόφωνων αυτονομιστών.

Τελευταία τροποποίηση στις 23:03 - 21 Φεβ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.