ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βρετανία και Καναδάς ανακοινώνουν κυρώσεις κατά της Ρωσίας

10:11 - 22 Φεβ 2022 | Ειδήσεις
Βρετανία και Καναδάς ανακοινώνουν κυρώσεις κατά της Ρωσίας
Αντιδράσεις παγκοσμίως έχει προκαλέσει η απόφαση του Βλαντιμίρ Πούτιν να κηρύξει την ανεξαρτητοποίηση της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ» και της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ» στην Ουκρανία, με τη Βρετανία και τον Καναδά να αναμένεται να ανακοινώσουν κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Η υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Λιζ Τρας ανακοίνωσε μέσω Twitter αργά τη Δευτέρα ότι εντός της Τρίτης το Λονδίνο θα ανακοινώσει νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας «ως απάντηση στην παραβίαση εκ μέρους της του διεθνούς δικαίου και της επίθεσης κατά της κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας».

Πιστεύεται ότι οι κυρώσεις που θα ανακοινωθούν για την ώρα δε θα είναι οι πιο βαριές που προετοιμάζει το Λονδίνο, αλλά θα αυστηροποιηθούν εφόσον γίνει εισβολή στην Ουκρανία.

Την ίδια ώρα, και ο Καναδάς καταδίκασε την απόφαση της Ρωσίας να αναγνωρίσει ως ανεξάρτητες, δύο περιοχές της Ανατολικής Ουκρανίας που ελέγχονται από αποσχιστές και ως αντίδραση θα επιβάλλει κυρώσεις, όπως ανέφερε χθες η υπουργός Εξωτερικών Μέλανι Τζόλι.

«Ο Καναδάς μαζί με τους συνεργάτες και τους συμμάχους του, θα αντιδράσει σθεναρά σε αυτή την προφανή περιφρόνηση του διεθνούς δικαίου.

Προετοιμαζόμαστε για την επιβολή οικονομικών κυρώσεων για αυτές τις ενέργειες, ξεχωριστά από αυτές που προετοιμάζονται ως αντίδραση σε οποιαδήποτε παραπέρα στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία», σημείωσε η Τζόλι.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.