ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Τζόνσον ανακοίνωσε κυρώσεις σε ρωσικές τράπεζες και ζάπλουτους Ρώσους

16:30 - 22 Φεβ 2022 | Ειδήσεις
Ο Τζόνσον ανακοίνωσε κυρώσεις σε ρωσικές τράπεζες και ζάπλουτους Ρώσους
Την «πρώτη δόση», όπως είπε, κυρώσεων προς τη Ρωσία ανακοίνωσε την Τρίτη (22/2) ο Μπόρις Τζόνσον, λόγω της στάσης του Βλαντιμίρ Πούτιν προς την Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, ο Βρετανός πρωθυπουργός είπε ότι θα επιβληθούν κυρώσεις σε πέντε ρωσικές τράπεζες, τις Rossiya, IS Bank, General Bank, Promsvyazbank και Black Sea Bank, και τρεις ζάπλουτους Ρώσους πολίτες του περιβάλλοντος του Πούτιν, τον Γκενάντι Τιμτσένκο, τον Μπόρις Ρότενμπεργκ και τον ανηψιό του, Ιγκόρ Ρότενμπεργκ.

Στους τρεις τους θα απαγορευθεί η είσοδος στη Βρετανία και θα παγώσουν τυχόν περιουσιακά στοιχεία που διαθέτουν στη χώρα.

Μάλιστα, ο Τζόνσον προειδοποίησε ότι αυτή είναι η πρώτη δόση κυρώσεων και θα ακολουθήσουν κι άλλες αν ο Ρώσος πρόεδρος συνεχίσει σε αυτόν τον δρόμο.

«Η αποφασιστικότητα του Ηνωμένου Βασιλείου να υπερασπιστεί τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ είναι απόλυτη και αμετακίνητη. Δεν μπορούμε να πούμε τι θα συμβεί τις επόμενες ημέρες, αλλά θα πρέπει να προετοιμαστούμε για μια παρατεταμένη κρίση, την οποία το Ηνωμένο Βασίλειο θα αντιμετωπίσει μαζί με τους συμμάχους μας», τόνισε.

Ακόμα είπε ότι, ακριβώς επειδή το διακύβευμα είναι τόσο μεγάλο, το εγχείρημα του Πούτιν στην Ουκρανία πρέπει να αποτύχει και πρέπει να φανεί ότι θα αποτύχει.

Συμπλήρωσε ότι αυτό θα απαιτήσει την επιμονή, την ενότητα και την αποφασιστικότητα ολόκληρης της δυτικής συμμαχίας. «Οι σκέψεις μας πρέπει να στραφούν στους γενναίους Ουκρανούς φίλους μας που δεν απειλούν κανέναν, που δεν ζητούν τίποτα παρά μόνο να ζήσουν ειρηνικά και ελεύθερα», επεσήμανε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.