ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κυρώσεις στη Ρωσία: Βρετανοί βουλευτές ζητούν το «κεφάλι» του Αμπράμοβιτς

08:52 - 23 Φεβ 2022 | Ειδήσεις
Κυρώσεις στη Ρωσία: Βρετανοί βουλευτές ζητούν το «κεφάλι» του Αμπράμοβιτς
Η ανησυχία, που έχει προκαλέσει το πολύ πιθανό ενδεχόμενο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, έφερε την πρώτη δέσμη κυρώσεων από την Βρετανία. Στο στόχαστρο βρέθηκαν πέντε ρωσικές τράπεζες και τρεις μεγιστάνες.

Σε αυτούς δεν συμπεριλαμβάνεται ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης της Τσέλσι και γενικότερα δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην Αγγλία. Αυτό έφερε την αντίδραση ορισμένων Βρετανών βουλευτών, οι οποίοι ζητούν να τιμωρηθεί ο Αμπράμοβιτς εδώ και τώρα.

Σύμφωνα με την Telegraph, οι βουλευτές αυτοί προέτρεψαν την κυβέρνηση να επιβληθούν κυρώσεις στον Αμπράμοβιτς, αλλά και στον πρώην μέτοχο της Άρσεναλ, Άλισερ Ουσμάνοφ, για τις σχέσεις τους με τον Βλαντιμίρ Πούτιν εν μέσω της κλιμάκωσης της ουκρανικής κρίσης.

Νωρίτερα την Τρίτη (22/2), ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε στο κοινοβούλιο ότι οι πέντε τράπεζες είναι οι Rossiya, IS Bank, GenBank, Promsvyazbank και Black Sea Bank, οι οποίες υπόκεινται σε κυρώσεις, μαζί με τρία άτομα, τον Γκενάντι Τίμτσενκο, τον Ίγκορ Αρκάντιεβιτς Ρότενμπεργκ και τον Μπόρις Ρομάνοβιτς Ρότενμπεργκ.

«Αυτή είναι η πρώτη δόση, το πρώτο μπαράζ όσων είμαστε έτοιμοι να κάνουμε», δήλωσε ο Τζόνσον. «Οποιαδήποτε περιουσιακά στοιχεία διαθέτουν στο Ηνωμένο Βασίλειο θα παγώσουν και θα απαγορευτεί στα εν λόγω άτομα να ταξιδεύουν εδώ», τόνισε για τα άτομα στα οποία επιβάλλονται κυρώσεις.

Ορισμένοι Βρετανοί βουλευτές ζήτησαν από τον Τζόνσον να είναι πιο αυστηρός απέναντι στο ρωσικό χρήμα, απαιτώντας μάλιστα να εκδιωχθούν οι Ρώσοι ολιγάρχες από τη Βρετανία και να «καθαρίσει» το Σίτι του Λονδίνου από το «ρωσικό χρήμα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.