ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία! (live)

08:59 - 24 Φεβ 2022 | Ειδήσεις
Στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία! (live)
O Βλαντίμιρ Πούτιν σε έκτακτο διάγγελμά του λίγο πριν τις 5 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδος) ανακοίνωσε ότι αποφάσισε ειδική στρατιωτική επιχείρηση στο Ντονμπάς. Για πλήρους κλίμακας ρωσική εισβολή στη χώρα κάνει λόγο η κυβέρνηση της Ουκρανίας. Εκρήξεις ακούγονται ακόμη και στο Κίεβο.

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και εννέα τραυματιστεί από τον βομβαρδισμό των δυνάμεων της Ρωσίας στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα σύμβουλος του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών Υποθέσεων.  

«Αποφάσισα να διεξαχθεί στρατιωτική επιχείρηση», δήλωσε στο έκτακτο τηλεοπτικό διάγγελμά του ο Πούτιν, ενώ το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις τους πλήττουν στρατιωτικές υποδομές στην Ουκρανία με όπλα υψηλής ακρίβειας.

Ο Τζο Μπάιντεν καταδίκασε την «αδικαιολόγητη επίθεση» της Ρωσίας.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ανακοίνωσε ότι κηρύσσει ολόκληρη την επικράτεια σε κατάσταση πολέμου.

Ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν «νωρίς το πρωί, μετά τις 5:00 (ώρα Ελλάδας) στην Μαριούπολη, πόλη όπου βρίσκεται λιμάνι στρατηγικής σημασίας στην ανατολική Ουκρανία. Επίσης όπως αναφέρει το πρακτορείο UNIAN εκρήξεις ακούγονται σε Κίεβο, Κραματόρσκ, Οδησσό, Χάρκοβο και το Μπερντιγιάνσκ.

«Στο μεταξύ, υπάρχουν αναφορές για εκρήξεις και πυροβολισμούς κοντά στο αεροδρόμιο Μπόρισπιλ» ανέφερε το πρακτορείο. Νωρίτερα,και η ανταποκρίτρια του CNN από το Χάρκοβο, Κλαρίσα Γουάρντ, ανέφερε ότι άκουσε μια σειρά από εκρήξεις.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:34 - 24 Φεβ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.