ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κυρώσεις στη Ρωσία: Η σκυτάλη από την ΕΕ στο ΝΑΤΟ

09:38 - 25 Φεβ 2022 | Ειδήσεις
Κυρώσεις στη Ρωσία: Η σκυτάλη από την ΕΕ στο ΝΑΤΟ
Συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, θα έχει στις 12.30 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στις 16.00, ο κ. Μητσοτάκης θα συμμετάσχει, μέσω τηλεδιάσκεψης, από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στην Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Το ΝΑΤΟ παίρνει τη σκυτάλη από τη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ΕΕ, οι οποίοι αποφάσισαν επιπλέον κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Η ΕΕ αποφάσισε μία μεγάλη λίστα με αυστηρές κυρώσεις σε βάρος τραπεζών, επιχειρήσεων, συναλλαγών, αλλά και φυσικών προσώπων. Αναλυτικά ΕΔΩ

Παράλληλα, στο κείμενο των συμπερασμάτων υπήρξε και αναφορά στην περαιτέρω κλιμάκωση της ενεργειακής κρίσης που προκαλεί ο πόλεμος στην Ουκρανία. Καλεί την Κομισιόν να λάβει επιπλέον μέτρα στήριξης στα κράτη-μέλη.

«Το Συμβούλιο καλεί για την προώθηση της δουλειάς για την προετοιμασία και την ετοιμότητα σε όλα τα επίπεδα και καλεί την Κομισιόν, συγκεκριμένα, να παρουσιάσει μέτρα εκτάκτου ανάγκης και για την ενέργεια», αναφέρεται συγκεκριμένα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.