ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Ζελένσκι καλεί σε διαπραγματεύσεις- Θετικός ο Πούτιν

15:49 - 25 Φεβ 2022 | Ειδήσεις
Ο Ζελένσκι καλεί σε διαπραγματεύσεις- Θετικός ο Πούτιν
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε νέο του διάγγελμα, κάλεσε τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν να διαπραγματευτούν.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι καλεί τη Ρωσία να προσέλθει σε συνομιλίες, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Νωρίτερα, κάτι ανάλογο είχε δηλώσει και κορυφαίος σύμβουλος του Ζελένσκι. 

Πούτιν: Η Ρωσία διατεθειμένη για «υψηλόβαθμες συζητήσεις» με Ουκρανία

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είπε στον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ, κατά τη διάρκεια συνομιλίας τους, ότι η Ρωσία είναι διατεθειμένη να έχει υψηλόβαθμες συζητήσεις με την Ουκρανία, όπως μετέδωσε η κινεζική κρατική τηλεόραση CCTV.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ αγνοούν εδώ και καιρό τις εύλογες ανησυχίες της Ρωσίας για την ασφάλεια και συνέχισαν να προωθούν τη στρατιωτική ανάπτυξη προς τα ανατολικά», είπε ο κ. Πούτιν σύμφωνα με το CCTV. «Η Ρωσία είναι πρόθυμη να διεξάγει διαπραγματεύσεις υψηλού επιπέδου με την Ουκρανία» πρόσθεσε.

Η Ρωσία είναι έτοιμη για συνομιλίες εάν ο ουκρανικός στρατός «καταθέσει τα όπλα», δήλωσε νωρίτερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, τονίζοντας ότι η Μόσχα δεν βλέπει την πιθανότητα να αναγνωρίσει την τωρινή κυβέρνηση της Ουκρανίας ως δημοκρατική.

Δήλωσε ότι «ουδείς σχεδιάζει να καταλάβει την Ουκρανία», προσθέτοντας ότι «η Ρωσία ενδιαφέρεται να διατηρήσει ο ουκρανικός λαός την ανεξαρτησία του».

Ο Λαβρόφ κατηγόρησε τη Δύση ότι «έκλεισε το μάτι» στη φερόμενη γενοκτονία στις αυτοαποκαλούμενες «Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ» και του «Λουχάνσκ», εξηγώντας ότι η Ρωσία «δεν μπορούσε να μείνει αδιάφορη» στην «έκκληση των δύο "κρατών" για άμυνα κατά του επιτιθέμενου».

Πρόσθεσε ότι στόχος της Μόσχας στην Ουκρανία είναι «να επιτρέψει στους Ουκρανούς να επιλέξουν το μέλλον τους μόλις απελευθερωθούν από την καταπίεση του σημερινού καθεστώτος».

Τελευταία τροποποίηση στις 15:56 - 25 Φεβ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.