ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η ΕΕ σχεδιάζει να «παγώσει» τα περιουσιακά στοιχεία των Πούτιν-Λαβρόφ

15:15 - 25 Φεβ 2022 | Ειδήσεις
Η ΕΕ σχεδιάζει να «παγώσει» τα περιουσιακά στοιχεία των Πούτιν-Λαβρόφ
Η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει να δεσμεύσει τα περιουσιακά στοιχεία του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, στο πλαίσιο των νέων κυρώσεων που βρίσκεται στο τραπέζι των «27» της ΕΕ.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, επικαλούμενοι τις πηγές τους, oι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ σχεδιάζουν να εγκρίνουν νέο πακέτο κυρώσεων σήμερα (25/2) το απόγευμα, μαζί με μια σειρά μέτρων κατά των ρωσικών τραπεζών και βιομηχανίας.

Πούτιν και Λαβρόφ, πάντως, δεν θα υπόκεινται σε απαγόρευση ταξιδιού βάσει των μέτρων, σε μια συμβολική κίνηση ότι το ευρωπαϊκό μπλοκ αφήνει ανοιχτές τις διπλωματικές διόδους.

Το ζήτημα συζητήθηκε στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με πολλούς ηγέτες να τάσσονται υπέρ ενός τρίτου γύρου οικονομικών κυρώσεων.

«Κινούμαστε όσο πιο γρήγορα μπορούμε. Το μπλοκ θα μπορούσε να στοχεύσει περισσότερους ολιγάρχες» ανέφερε ανώτατος αξιωματούχος στο Reuters.

Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι οι κυρώσεις αυτές θα «χτυπήσουν» περαιτέρω τον οικονομικό και ενεργειακό τομέα της Ρωσίας. Δεν είναι γνωστό πότε θα ενεργοποιηθούν οι κυρώσεις αυτές.

Σε ερώτηση αν οι εισαγωγές άνθρακα που κάνει η περιοχή του Ντονμπάς από την Πολωνία θα σταματήσουν, ο αξιωματούχος δήλωσε ότι το θέμα ετέθη από τις βαλτικές χώρες κατά τις συνομιλίες των 27 χθες. «Συζήτησαν πώς αυτό μπορεί να εφαρμοσθεί σταδιακά», είπε.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΕ αποφάσισε μία μεγάλη λίστα με αυστηρές κυρώσεις σε βάρος ρωσικών τραπεζών, επιχειρήσεων, συναλλαγών, αλλά και φυσικών προσώπων. Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ

Τελευταία τροποποίηση στις 15:27 - 25 Φεβ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.