ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ένταξη στο ΝΑΤΟ: Ευθείες ρωσικές απειλές κατά Σουηδίας και Φινλανδίας

20:28 - 25 Φεβ 2022 | Ειδήσεις
Ένταξη στο ΝΑΤΟ: Ευθείες ρωσικές απειλές κατά Σουηδίας και Φινλανδίας
Εν μέσω βομβαρδισμών στο ουκρανικό έδαφος, η Ρωσία απειλεί τη Φινλανδία και τη Σουηδία με «πολιτικές και στρατιωτικές συνέπειες» εάν κινηθούν προς ένταξη στις δομές του ΝΑΤΟ.

Συγκεκριμένα, το Κρεμλίνο απείλησε με συνέπειες τις δύο σκανδιναβικές χώρες αν προχωρήσουν στην ένταξή τους στη Βορειοατλαντική Συμμαχία, με τις οποίες πάντως έχει περιφερειακή συνεργασία.

Τις τελευταίες ώρες, κυκλοφορεί στα social media βίντεο με απόσπασμα της ομιλίας της Μαρία Ζαχάροβα (φωτο), όπου η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών φαίνεται να στοχεύει, εκτός από τη Φινλανδία, και τη Σουηδία, λέγοντας ότι θα είχε «σοβαρές στρατιωτικές και πολιτικές συνέπειες, το οποίο θα απαιτούσε από τη χώρα μας να προβεί σε ανάλογα βήματα».

{https://twitter.com/Femi_Sorry/status/1497217148267253760}

Το θέμα προέκυψε μετά τις δηλώσεις της πρωθυπουργού της Φινλανδίας Σάνα Μάριν, την Πέμπτη (24/2), μετά από ερώτηση σχετικά με την ένταξη στο ΝΑΤΟ της χώρας της. Η Μαρίν παραδέχτηκε ότι ύστερα από την εισβολή στην Ουκρανία, θα υπάρξουν νέες συζητήσεις με τη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:44 - 25 Φεβ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.