ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

NATO: Θα πληρώσει η Ρωσία- Περισσότερα στρατεύματα στην Ανατολική Ευρώπη

21:01 - 25 Φεβ 2022 | Ειδήσεις
NATO: Θα πληρώσει η Ρωσία- Περισσότερα στρατεύματα στην Ανατολική Ευρώπη
Σημαντικές πρόσθετες αμυντικές αποστολές δυνάμεων στο ανατολικό τμήμα της Συμμαχίας ανακοίνωσε το ΝΑΤΟ σε απάντηση της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ (φωτο), ζήτησε την απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων από την Ουκρανία και την επιστροφή της Μόσχας στο τραπέζι του διαλόγου, μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου των χωρών-μελών της Συμμαχίας, που έγινε με τηλεδιάσκεψη.

Τονίζοντας ότι η Ρωσία έχει διαταράξει την ειρήνη στην ευρωπαϊκή ήπειρο, παρά τις προειδοποιήσεις και τις προσπάθειες διπλωματικής λύσης εδώ και μήνες, ο Στόλτενμπεργκ είπε: «Η Ρωσία είναι η μόνη υπεύθυνη για την κατοχή».

Επανέλαβε την υποστήριξη της Συμμαχίας στην κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, καλώντας τη Ρωσία να σταματήσει αμέσως την στρατιωτική της δράση.

Ο Στόλτενμπεργκ είπε ακόμα ότι η Ρωσία και η Λευκορωσία θα τεθούν ενώπιον των ευθυνών τους, η πρώτη ως επιτιθέμενη και η δεύτερη ως συνεργός στην απρόκλητη επίθεση στην Ουκρανία. «Στόχος της Μόσχας είναι να εγκαθιδρύσει δική της κυβέρνηση στο Κίεβο» είπε ακόμη.

«Η απόφαση του προέδρου Πούτιν να επιτεθεί στην Ουκρανία είναι ένα τρομερό στρατηγικό λάθος, για το οποίο η Ρωσία θα πληρώσει σοβαρό τίμημα, τόσο οικονομικά όσο και πολιτικά, για τα επόμενα χρόνια» αναφέρει η κοινή δήλωση των μελών της Συμμαχίας.

{https://twitter.com/jensstoltenberg/status/1497263213800529927}

«Οι δυνάμεις του NATO ενισχύονται σε όλη την ανατολική πτέρυγα, από τη Βόρεια Θάλασσα μέχρι τη Μεσόγειο», τόνισε ο Στόλτενμπεργκ, σημειώνοντας ότι η Συμμαχία των 30 χωρών θα υπερασπιστεί «κάθε ίντσα» της νατοϊκής επικράτειας, εάν αυτή προσβληθεί.

«Θα συνεχίσουμε να στέλνουμε όπλα στην Ουκρανία» ξεκαθάρισε ο Στόλτενμπεργκ.

«Κανένας δεν πρέπει να ξεγελαστεί από το μπαράζ ψεμάτων της ρωσικής κυβέρνησης» ανέφεραν οι 30 ηγέτες σε κοινή δήλωσή τους. «Πραγματοποιούμε τώρα σημαντικές πρόσθετες αμυντικές αποστολές δυνάμεων στο ανατολικό τμήμα της Συμμαχίας».

Τελευταία τροποποίηση στις 21:38 - 25 Φεβ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.