ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τρίτη ημέρα πολέμου στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι «σφυροκοπούν» το Κίεβο

11:16 - 26 Φεβ 2022 | Ειδήσεις
Τρίτη ημέρα πολέμου στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι «σφυροκοπούν» το Κίεβο
Σφοδρές μάχες βρίσκονται σε εξέλιξη από νωρίς το πρωί του Σαββάτου (26/2) στους δρόμους του Κιέβου. Πυκνή ανταλλαγή πυρών, βομβαρδισμοί και εκρήξεις ακούγονται στην περιοχή κοντά στα κυβερνητικά κτίρια, με τις αρχές να καλούν τους πολίτες να μείνουν στα καταφύγια και να μην πλησιάζουν σε παράθυρα και μπαλκόνια. Οι ρωσικές δυνάμεις βρίσκονται μία «ανάσα» από την κατάληψη του Κιέβου.

Σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Υγείας μέχρι στιγμής 198 Ουκρανοί έχουν σκοτωθεί, μεταξύ των οποίων και τρία παιδιά.

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, πλέον η Ρωσία «χτυπά» πολυκατοικίες και όχι μόνο στρατιωτικούς στόχους. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, ρωσικός πύραυλος φέρεται να χτύπησε περίπου δεκαώροφο κτίριο κατοικιών, κοντά στο δεύτερο αεροδρόμιο του Κιέβου. Οι εξωτερικοί τοίχοι πολλών διαμερισμάτων μοιάζουν εντελώς κατεστραμμένοι ενώ διακρίνονται ερείπια στο εσωτερικό, ενώ πυκνοί καπνοί έχουν σκεπάσει την περιοχή.

Ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο είπε ότι ο πύραυλος «χτύπησε» πολυώροφο κτίριο στα νοτιοδυτικά προάστια του Κιέβου κοντά στο αεροδρόμιο Zhuliany το Σάββατο. Δημοσίευσε, μάλιστα, μια εικόνα που δείχνει μια ανοιχτή τρύπα στη μία πλευρά του κτιρίου που κατέστρεψε μονάδες διαμερισμάτων και πολλά καταστήματα.

Περιοχές κοντά στις πόλεις Σούμι, Πολτάβα και Μαριούπολη επλήγησαν από ρωσικούς πυραύλους κρουζ Kalibr, ανακοίνωσε ο ουκρανικός στρατός. Οι μάχες συνεχίζονται στη Χερσώνα και την Οδησσό, δήλωσε στo Reuters σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας.

Ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν την πόλη Μελιτόπολ στη νοτιοανατολική ουκρανική επαρχία Ζαπορίζια, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Το υπουργείο ανέφερε επίσης πως η Ρωσία χρησιμοποίησε αεροπορικούς και ναυτικούς πυραύλους κρουζ προκειμένου να εξαπολύσει πλήγματα στη διάρκεια της νύχτας εναντίον στρατιωτικών στόχων. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Ιγκόρ Κονασένκοφ, είπε ότι οι ρωσικές δυνάμεις «λαμβάνουν κάθε μέτρο για να διασφαλίσουν την ασφάλεια των αμάχων» και «αποκλείουν τις προκλήσεις από τις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες και τους εθνικιστές».

{https://twitter.com/nexta_tv/status/1497459977350492171}

Σε ό,τι αφορά τις πολυκατοικίες που βομβαρδίστηκαν, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε ότι εξαπέλυσε επιδρομές με πυραύλους Κρουζ κατά τη διάρκεια της νύχτας εναντίον στόχων στην Ουκρανία, αλλά ισχυρίστηκε ότι στόχευε αποκλειστικά στρατιωτικές υποδομές.

«Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας εξαπέλυσαν πλήγμα με όπλα ακριβείας μεγάλου βεληνεκούς, χρησιμοποιώντας πυραύλους Κρουζ εκτοξευόμενους από αέρος και θαλάσσης, εναντίον εγκαταστάσεων στρατιωτικής υποδομής της Ουκρανίας», δήλωσε ο Κονασένκοφ. «Τονίζω για άλλη μια φορά ότι τα πυρά μας στρέφονται μόνο σε αντικείμενα της στρατιωτικής υποδομής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και εξαιρούνται από αυτά οι οικιστικές και κοινωνικές υποδομές» πρόσθεσε.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:06 - 26 Φεβ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.