ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σκληρό «πόκερ» της Γερμανίας: «Χτυπά» τη Ρωσία με όπλα και Swift

22:29 - 26 Φεβ 2022 | Ειδήσεις
Σκληρό «πόκερ» της Γερμανίας: «Χτυπά» τη Ρωσία με όπλα και Swift
Σκληραίνει την στάση του το Βερολίνο έναντι της επιθετικότητας της Μόσχας, τόσο με την παράδοση οπλικών συστημάτων στην Ουκρανία, όσο και με τον «στοχευμένο και λειτουργικό» αποκλεισμό της Ρωσίας από το διεθνές σύστημα πληρωμών Swift.

Σημειώνεται ότι η Γερμανία ενέκρινε σήμερα (26/2) την παράδοση 1.000 αντιαρματικών όλμων και 500 πυραύλων Stinger στην Ουκρανία μέσω... Ολλανδίας.

«Η ρωσική επίθεση σηματοδοτεί ένα σημείο καμπής. Είναι καθήκον μας να κάνουμε ό,τι μπορούμε προκειμένου να στηρίξουμε την Ουκρανία στην άμυνά της εναντίον του στρατού εισβολής του Πούτιν. Γι' αυτό παραδίδουμε 1000 αντιαρματικά και 500 πυραύλους Stinger στους φίλους μας στην  Ουκρανία», δήλωσε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς με ανάρτησή του στο Twitter.

Την ίδια στιγμή, η Γερμανία συμφώνησε σε «στοχευμένο και λειτουργικό» περιορισμό του διεθνούς μηχανισμού πληρωμών Swift για τη Ρωσία, όπως ανακοίνωσαν το Σάββατο οι υπουργοί Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ και Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ. «Εργαζόμαστε πυρετωδώς για να περιορίσουμε την αποσύνδεση της Ρωσίας από το Swift ώστε να πλήξει τα σωστά άτομα», δήλωσαν οι δύο υπουργοί, χωρίς ωστόσο να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες.

Μέχρι πρότινος, το Βερολίνο είχε ισχυρές αντιστάσεις απέναντι στο ζήτημα του Swift. Ο Σολτς ήταν ο τελευταίος ηγέτης κράτους - μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν έχει ακόμη συναινέσει στον αποκλεισμό της Ρωσίας από το σύστημα Swift. Για τη στάση του αυτή αντιμετωπίζει μάλιστα δριμεία κριτική από το ίδιο του το κόμμα.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί πως αύριο (27/2) αναμένεται να συνεδριάσουν με τηλεδιάσκεψη οι Υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ για να συζητήσουν τον αποκλεισμό της Ρωσίας από το Swift.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:50 - 26 Φεβ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.