ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Κρεμλίνο καλεί το Κίεβο για διαπραγματεύσεις στη Λευκορωσία-«Όχι» Ζελένσκι

11:42 - 27 Φεβ 2022 | Ειδήσεις
Το Κρεμλίνο καλεί το Κίεβο για διαπραγματεύσεις στη Λευκορωσία-«Όχι» Ζελένσκι
Στην πόλη Γόμελ της Λευκορωσίας βρίσκεται ρωσική αντιπροσωπεία, καλώντας το Κίεβο σε διαπραγματεύσεις.

«Η ρωσική αντιπροσωπεία είναι έτοιμη για συνομιλίες, και τώρα περιμένουμε τους Ουκρανούς», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντιμίτρι Πεσκόφ, συμπληρώνοντας ότι η αντιπροσωπεία αποτελείται από αξιωματούχους του στρατού και διπλωμάτες.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Λευκορωσίας, από την πλευρά του, σημείωσε ότι είχαν προετοιμάσει όλα τα απαραίτητα για τη συνάντηση και πλέον ασχολούνται με την επίλυση ζητημάτων πρωτοκόλλου.

Παρόλα αυτά, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι αποκλείει τη διεξαγωγή συνομιλιών σε λευκορωσικό έδαφος.

Σύμφωνα με το Sky News, o Ουκρανός πρόεδρος είπε ότι διάλογος στην Λευκορωσία θα μπορούσε να γίνει εάν η Ρωσία δεν είχε επιτεθεί στην χώρα του από τα λευκορωσικά εδάφη. 

Όπως υπογράμμισε, το Κίεβο παραμένει ανοιχτό σε διάλογο σε κάποιο άλλο σημείο από το οποίο δεν εξαπολύθηκε επίθεση στην Ουκρανία.

O Ζελένσκι δήλωσε ότι η χθεσινή νύχτα ήταν βίαιη και πως οι ρωσικές δυνάμεις κατοχής «επιτέθηκαν σε περιοχές αμάχων» όπου δεν υπάρχουν στρατιωτικές υποδομές. «Επιτίθενται παντού», πρόσθεσε.

«Φυσικά και θέλουμε ειρήνη, θέλουμε να συναντηθούμε, θέλουμε να τελειώσει ο πόλεμος. Βαρσοβία, Μπρατισλάβα, Βουδαπέστη, Κωνσταντινούπολη, Μπακού - τα προτείναμε στους Ρώσους. Οποιαδήποτε άλλη πόλη θα μας ταίριαζε επίσης - σε μια χώρα, από την επικράτεια της οποίας δεν εκτοξεύονται πύραυλοι εναντίον μας. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο οι διαπραγματεύσεις μπορούν να είναι ειλικρινείς και να τερματίσουν πραγματικά τον πόλεμο», τόνισε.

Από την πλευρά του, ο σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας, Μιχαήλ Ποντολιά, είπε ότι η ρωσική αντιπροσωπεία μετέβη στο Γκομέλ γνωρίζοντας ότι είναι άσκοπο κι επανέλαβε ότι η θέση του Ζελένσκι παραμένει η ίδια: μόνον πραγματικές συνομιλίες, χωρίς τελεσίγραφα.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:02 - 27 Φεβ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.