ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρωσία: Διορία ως τις 4 μ.μ. για διαπραγματεύσεις στη Λευκορωσία

12:56 - 27 Φεβ 2022 | Ειδήσεις
Ρωσία: Διορία ως τις 4 μ.μ. για διαπραγματεύσεις στη Λευκορωσία
Διορία μέχρι τις 3 μ.μ. (4 μ.μ. ώρα Ελλάδος) δίνει η Ρωσία στην Ουκρανία προκειμένου να απαντήσει στην πρόταση για συνομιλίες στο Γόμελ της Λευκορωσίας, όπως μεταδίδει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria Novosti.

«Προτείνουμε ήρεμα το εξής: Είναι μεσημέρι τώρα. Μέχρι τις 15:00 συνεχίζουμε να είμαστε εδώ και περιμένουμε την απάντηση της ουκρανικής πλευράς ως επιβεβαίωση της δικής της απόφασης να φύγουν για διαπραγματεύσεις στο Γόμελ. Μόλις λάβουμε αυτήν την επιβεβαίωση , θα φύγουμε αμέσως εκεί και θα συναντήσουμε τους συναδέλφους μας στις διαπραγματεύσεις. Είμαστε υπέρ της ειρήνης.

Σε περίπτωση άρνησης διαπραγμάτευσης, όλη η ευθύνη για το αιματοκύλισμα θα είναι στην ουκρανική πλευρά. Αλλά είμαστε εδώ μέχρι τις 15:00 περιμένοντας την απάντηση του την ουκρανική πλευρά», δήλωσε ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας, βοηθός του προέδρου Βλαντιμίρ Μεντίνσκι.

Απαντώντας σε διευκρινιστική ερώτηση ενός εκ των δημοσιογράφων, πρόσθεσε ότι μιλάμε για τοπική ώρα - ώρα Λευκορωσίας έως τις 15:00.

Εκτός από τον Μεντίνσκι, η ρωσική αντιπροσωπεία περιλαμβάνει ανώτερους αξιωματούχους σε επίπεδο αναπληρωτών υπουργών Άμυνας, του Υπουργείου Εξωτερικών, τον Ρώσο πρέσβη στη Λευκορωσία Μπόρις Γκρυζλόφ και τον επικεφαλής της διεθνούς επιτροπής της Κρατικής Δούμας Λεονίντ Σλούτσκι.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.