ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απαισιόδοξος για τις διαπραγματεύσεις ο Ζελένσκι: Δεν πιστεύω στο αποτέλεσμα

21:57 - 27 Φεβ 2022 | Ειδήσεις
Απαισιόδοξος για τις διαπραγματεύσεις ο Ζελένσκι: Δεν πιστεύω στο αποτέλεσμα
Μπορεί η Ουκρανία να αποδέχθηκε την πρόσκληση της Ρωσίας για διαπραγματεύσεις, αλλά ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δεν είναι αισιόδοξος για την έκβασή τους.

«Δεν πιστεύω πραγματικά στο αποτέλεσμα αυτής της συνάντησης, αλλά ας προσπαθήσουν ώστε αργότερα να μην υπάρχει ούτε ένας πολίτης της Ουκρανίας που να αμφιβάλλει ότι εγώ, ως πρόεδρος, προσπάθησα να σταματήσω τον πόλεμο, όταν υπήρχε μια ακόμη και μικρή ευκαιρία. Θα κάνουμε τα πάντα για την ανεξαρτησία μας», είπε χαρακτηριστικά σε βίντεο.

Παράλληλα, ο Ουκρανός πρόεδρος χαιρέτισε τον σχηματισμό ενός διεθνούς «συνασπισμού» χωρών που παρέχουν βοήθεια στην Ουκρανία.

«Λαμβάνουμε όπλα, φάρμακα, τρόφιμα, καύσιμα, χρήματα. Ένας ισχυρός διεθνής συνασπισμός σχηματίζεται για να υποστηρίξει την Ουκρανία, ένας αντιπολεμικός συνασπισμός», σημείωσε. 

Παράλληλα, χαιρέτισε την παράδοση νέων όπλων από τη Γερμανία και το Βέλγιο, καθώς και την ευρωπαϊκή συμφωνία για τον αποκλεισμό των ρωσικών τραπεζών από το διεθνές σύστημα τραπεζικών συναλλαγών SWIFT.

Ακόμα ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Πολωνό πρωθυπουργό Αντρέι Ντούντα για τις προσπάθειές του προκειμένου να ενταχθεί η Ουκρανία στην ΕΕ.

Τέλος, καταγγέλλοντας τις «εγκληματικές ενέργειες» της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας, εκτίμησε πως αυτές έχουν «τα χαρακτηριστικά μιας γενοκτονίας» και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να στερήσει από τη Μόσχα το δικαίωμα αρνησικυρίας (βέτο) στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.