ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπήκαν στην Χερσώνα οι Ρώσοι- Θέμα χρόνου να την καταλάβουν

22:26 - 01 Μαρ 2022 | Ειδήσεις
Μπήκαν στην Χερσώνα οι Ρώσοι- Θέμα χρόνου να την καταλάβουν
Οι ρωσικές δυνάμεις εισέβαλαν στην πόλη Χερσώνα, νότια της Ουκρανίας, η οποία ωστόσο έχει ακόμα τον έλεγχο του διοικητικού κτηρίου της πόλης, είπε ο σύμβουλος του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών Βαντίμ Ντενισένκο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον ένα κτίριο κατοικιών φέρεται ότι καταστράφηκε, ενώ ακόμα δεν έχει γίνει γνωστός ο αριθμός των θυμάτων.

Ο ρωσικός στρατός εγκατέστησε σημεία ελέγχου στις εισόδους της πόλης, ανέφερε μέσω Facebook ο Ιγκόρ Κολιχάγεφ, ο δήμαρχος της πόλης, προσθέτοντας ότι «η Χερσώνα είναι και θα παραμείνει ουκρανική, η Χερσώνα αντιστέκεται!».

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, οι Ρώσοι έχουν καταλάβει το μεγαλύτερο μέρος της πόλης και όλα δείχνουν ότι είναι θέμα χρόνου να περάσει στην κυριότητά τους.

Νωρίτερα, νέοι βομβαρδισμοί έπεσαν στο Κίεβο, με τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις να πλήττουν από αέρος τον τηλεοπτικό πύργο της πόλης. Πληροφορίες κάνουν λόγο για 5 νεκρούς.

{https://twitter.com/ReportVariant/status/1498730519198158849}

Σφίγγει ο κλοιός στο Χάρκοβο

Την ίδια στιγμή ισχυρές εκρήξεις καταγράφονται σε αεροπορική βάση στο Xάρκοβο.

Ουκρανικά μέσα μεταδίδουν ότι τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι έξι τραυματίστηκαν σε αεροπορικό βομβαρδισμό σε μια κατοικημένη ζώνη του Χαρκίβ (Χάρκοβο) στην ανατολική Ουκρανία, η οποία δέχεται επίθεση από τις ρωσικές δυνάμεις.

{https://twitter.com/nytimes/status/1498629158682902529}

Επιπλέον, τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι έξι τραυματίστηκαν σήμερα σε αεροπορικό βομβαρδισμό σε μια κατοικημένη ζώνη του Χαρκόβου.

Κι όλα αυτά λίγες ώρες πριν από τον δεύτερο γύρο συνομιλιών ανάμεσα σε Ουκρανούς και Ρώσους αξιωματούχους στη Λευκορωσία. Μέχρι στιγμής να έχει προσδιοριστεί ο ακριβής χρόνος και τόπος διεξαγωγής των νέων διαπραγματεύσεων.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:46 - 01 Μαρ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.