ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Fed (Beige Book): Μέτριος ο ρυθμός ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας

23:24 - 02 Μαρ 2022 | Ειδήσεις
Fed (Beige Book): Μέτριος ο ρυθμός ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας
Η οικονομική δραστηριότητα στις ΗΠΑ αναπτύχθηκε με μέτριο ρυθμό από τα μέσα Ιανουαρίου, αναφέρει στην νέα της έκθεση Beige Book η αμερικανική κεντρική τράπεζα (Federal Reserve).

Στο Beige Book αναφέρεται επίσης ότι πολλές περιφέρειες της χώρας διέκοψαν προσωρινά μεγάλο μέρος της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας, καθώς πολλές εταιρείες αντιμετώπιζαν προβλήματα με αυξημένες απουσίες λόγω των πολλών κρουσμάτων κορονοϊού.

Η Fed σημείωσε επίσης ότι οι καταναλωτικές δαπάνες ήταν γενικά πιο αδύναμες από ό,τι στην προηγούμενη έκθεση, η οποία κυκλοφόρησε στις αρχές Ιανουαρίου.

Παρ’ όλο που το Beige Book ανέφερε ότι η μεταποιητική δραστηριότητα συνέχισε να αυξάνεται με μέτριο ρυθμό, όλες οι αμερικανικές περιφέρειες είχαν προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα, ενώ και τα χαμηλά αποθέματα συνέχισαν να περιορίζουν την ανάπτυξη, ιδιαίτερα στον κατασκευαστικό τομέα.

Η έκθεση ανέφερε επίσης ότι η απασχόληση αυξήθηκε με μέτριο ρυθμό, αν και η ευρέως διαδεδομένη ισχυρή ζήτηση για εργαζομένους εμποδίστηκε από εξίσου διαδεδομένες αναφορές για έλλειψη εργαζομένων.

Όσον αφορά τον πληθωρισμό, το Beige Book ανέφερε ότι οι τιμές που χρεώνονται στους πελάτες αυξήθηκαν με έντονο ρυθμό σε ολόκληρη τη χώρα, με μερικές περιοχές να αναφέρουν επιτάχυνση του ρυθμού αύξησης των τιμών.

«Οι αυξήσεις του κόστους εργασίας και οι συνεχιζόμενες ελλείψεις υλικών συνέβαλαν επίσης σε υψηλότερες τιμές των εισροών», ανέφερε η Fed.

Η κυκλοφορία του Beige Book έρχεται δύο εβδομάδες πριν από την επόμενη συνεδρίαση της Fed για τη νομισματική πολιτική στις 15-16 Μαρτίου, όταν και η κεντρική τράπεζα αναμένεται ευρέως να αυξήσει τα επιτόκια.

Τελευταία τροποποίηση στις 23:34 - 02 Μαρ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.