ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ζελένσκι: Οι πρόσφυγες αντιμετωπίζονται με αξιοπρέπεια στην Ευρώπη

14:34 - 05 Μαρ 2022 | Ειδήσεις
Ζελένσκι: Οι πρόσφυγες αντιμετωπίζονται με αξιοπρέπεια στην Ευρώπη
Νέο βιντεοσκοπημένο μήνυμα του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι κυκλοφόρησε, στο οποίο σημειώνει ότι οι γυναίκες και τα παιδιά από την Ουκρανία που μεταφέρονται στην Ευρώπη αντιμετωπίζονται με αξιοπρέπεια.

"Καταφέραμε να αποτρέψουμε μια ανθρωπιστική κρίση στα σύνορα. Καταφέραμε να οργανώσουμε την κατάσταση έτσι ώστε χιλιάδες Ουκρανές γυναίκες και παιδιά να αντιμετωπίζονται με αξιοπρέπεια. Κανείς δεν ρωτά ποια είναι η εθνικότητά τους, ποια είναι η πίστη τους, πόσα χρήματα έχουν. Στην πραγματικότητα, δεν έχουμε πλέον σύνορα με τη φιλική Πολωνία, επειδή είμαστε στην πλευρά του καλού, δεν έχουμε σύνορα", δήλωσε ο Ζελένσκι, όπως μετέδωσε το Ukrinform.

Ο Ουκρανός πρόεδρος είπε ότι μίλησε με τους προέδρους της Γαλλίας και της Πολωνίας. Σύμφωνα με τον ίδιο, έχει τέτοιες συνομιλίες κάθε μέρα και η αλληλεπίδραση είναι συνεχής.

"Είμαι απεριόριστα ευγνώμων στον καθένα από αυτούς, όπως είμαι απεριόριστα ευγνώμων στον Πολωνό πρόεδρο Αντρέι Ντούντα για την αποφασιστικότητα και την αφοσίωσή του στον κοινό μας σκοπό: την προστασία των ανθρώπων. Είμαι ευγνώμων στη σύζυγο του. Τους θεωρώ ειλικρινά φίλους μου", δήλωσε ο Ζελένσκι.

Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα ότι σύντομα όλοι οι Ουκρανοί που εγκατέλειψαν τη χώρα λόγω του πολέμου θα μπορέσουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

"Είμαι βέβαιος ότι σύντομα θα είμαστε σε θέση να πούμε στους ανθρώπους μας: Ελάτε πίσω! Επιστρέψτε από την Πολωνία, τη Ρουμανία, τη Σλοβακία και όλες τις άλλες φιλικές χώρες. Ελάτε πίσω, γιατί δεν υπάρχει πλέον καμία απειλή", δήλωσε ο Ζελένσκι.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.