ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κρεμλίνο: Οι τέσσερις όροι για να σταματήσει αμέσως ο πόλεμος

15:41 - 07 Μαρ 2022 | Ειδήσεις
Κρεμλίνο: Οι τέσσερις όροι για να σταματήσει αμέσως ο πόλεμος
Τους τέσσερις όρους που θέτει η Ρωσία στην Ουκρανία ώστε να σταματήσει άμεσα ο πόλεμος αποκάλυψε στο Reuters ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Συγκεκριμένα, ο Πεσκόφ είπε ότι η ρωσική «στρατιωτική επιχείρηση», όπως την αποκαλεί, θα σταματήσει «σε μια στιγμή» αν η Ουκρανία:

- σταματήσει να προβάλει αντίσταση

- αλλάξει το Σύνταγμά της ώστε να υπάρχει πρόβλεψη για το ουδέτερο καθεστώς της, απορρίπτοντας κάθε στόχο ένταξης σε οποιοδήποτε μπλοκ (π.χ. το ΝΑΤΟ)

- αναγνωρίσει τη ρωσική κυριαρχία στην Κριμαία

- αναγνωρίσει την ανεξαρτησία των αποσχισθεισών Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ.

«Πραγματικά ολοκληρώνουμε την αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας. Θα την τελειώσουμε. Αλλά το βασικό είναι να σταματήσει η Ουκρανία τη στρατιωτική της δράση. Να σταματήσουν τη στρατιωτική τους δράση και τότε ουδείς θα πυροβολεί.

Να κάνουν τροποποιήσεις στο Σύνταγμά τους, βάσει των οποίων η Ουκρανία θα απορρίπτει κάθε στόχο ένταξης σε οποιοδήποτε μπλοκ.

Έχουμε μιλήσει επίσης για το πώς θα πρέπει να αναγνωρίσουν ότι η Κριμαία είναι ρωσικό έδαφος και ότι πρέπει να αναγνωρίσουν ότι το Ντονέτσκ και το Λουχάνσκ είναι ανεξάρτητα κράτη. Αυτό είναι. Θα σταματήσουν όλα σε μια στιγμή», είπε χαρακτηριστικά.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου επέμεινε ότι η Ρωσία δεν έχει άλλες εδαφικές διεκδικήσεις από την Ουκρανία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.