ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

TIME: Αυτές είναι οι 12 γυναίκες που ξεχωρίζουν το 2022

17:55 - 07 Μαρ 2022 | Ειδήσεις
TIME: Αυτές είναι οι 12 γυναίκες που ξεχωρίζουν το 2022
Ενόψει της Ημέρας της Γυναίκας, το περιοδικό TIME επέλεξε τις δώδεκα γυναίκες που ξεχωρίζουν το 2022 και οι επιλογές είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες.

«Η δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος για τις γυναίκες σημαίνει οικοδόμηση γεφυρών μεταξύ των γενεών, των κοινοτήτων και των συνόρων. Αυτές οι εξαιρετικές ηγέτιδες εργάζονται για έναν κόσμο πιο ίσο», αναφέρει το περιοδικό, δικαιολογώντας τις επιλογές του.

Μία από αυτές είναι η Αμάλ Κλούνεϊ, δικηγόρος με ειδίκευση στο διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Άλλη μια δικαιολογημένη επιλογή είναι η Ζαχρά Τζόγια , η οποία κατέφυγε στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά την κατάρρευση της αφγανικής κυβέρνησης πέρυσι και διακρίνεται για το έργο της με τη Rukhshana Media, πλατφόρμα που ίδρυσε με εστίαση σε ιστορίες από Αφγανές γυναίκες για Αφγανές γυναίκες.

Στη λίστα βρίσκονται επίσης οι:

Κέισι Μασγκρέιβς, τραγουδίστρια και στιχουργός που διαγράφει τη δική της πορεία σε μια ανδροκρατούμενη βιομηχανία, την επιλογή της να μοιραστεί την προσωπική της ζωή και τα οφέλη της θεραπείας.

Κέρι Ουάσινγκτον, ηθοποιός, αλλά και πολιτική ακτιβίστρια

Τρέισι Τσου, μηχανικός λογισμικού που βίωσε βάναυση κακοποίηση διαδικτυακά και έφτιαξε ένα app για να την ξεπεράσει.

Άλισον Φέλιξ, ολυμπιονίκης του στίβου που λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή της στην πρώτη της εγκυμοσύνη μετά από προεκλαμψία.

Αντίνα Φρίντμαν, διευθύνουσα σύμβουλος της Nasdaq και πρώτη γυναίκα CEO στο τιμόνι της Wall Street.

Αμάντα Γκόρμαν, νεαρή ποιήτρια που εμφανίστηκε στην ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν.

Σεριλάιν Άιφιλ, Αμερικανίδα δικηγόρος, καθηγήτρια νομικής και πρόεδρος και διευθύντρια-σύμβουλος του Ταμείου Νομικής Άμυνας NAACP. 

Τζένι Τζόζεφ, Βρετανίδα μαία στη Φλόριντα που προσπαθεί να μειώσει το ποσοστό θνησιμότητας των παιδιών μαύρων γυναικών, εκπαιδεύοντάς τες.

Αμάντα Νγκούγιεν, κοινωνική επιχειρηματίας, ακτιβίστρια πολιτικών δικαιωμάτων και διευθύνουσα σύμβουλος και ιδρυτής της Rise, μιας ΜΚΟ πολιτικών δικαιωμάτων.

Μικαέλα Τζέι Ροντρίγκεζ, τρανς ηθοποιός που «έσπασε» τα στερεότυπα στον χώρο του θεάματος.

Και οι δώδεκα θα τιμηθούν σε γκαλά στις 8 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, στο Λος Άντζελες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.