ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Politico: Και η Βρετανία στο «κόλπο» της απεξάρτησης

19:26 - 08 Μαρ 2022 | Ειδήσεις
Politico: Και η Βρετανία στο «κόλπο» της απεξάρτησης
Σε απαγόρευση των εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου θα προχωρήσει η Βρετανία, σύμφωνα με αξιωματούχους που επικαλείται το Politico. Η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται να γίνει αργότερα σήμερα (8/3).

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, θα δοθεί περιθώριο πολλών μηνών, μέχρι να τεθεί σε εφαρμογή η απαγόρευση, ώστε να μπορέσει η παγκόσμια αγορά να προσαρμοστεί και να σταματήσει ο κόσμος να αγοράζει βενζίνη λόγω πανικού.

Το Politico διευκρινίζει, ωστόσο, πως δεν θα απαγορευτούν οι εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου, αλλά το συγκεκριμένο ζήτημα βρίσκεται ακόμη στο τραπέζι της βρετανικής κυβέρνησης.

Σημειώνεται ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε χθες (7/3) ότι η βρετανική κυβέρνηση θα χαράξει μια νέα στρατηγική για τον ενεργειακό εφοδιασμό, καθώς η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και η επακόλουθη άνοδος των τιμών επιταχύνουν την ανάγκη για νέες πηγές ενέργειας και για μεγαλύτερη ενεργειακή ανεξαρτησία της χώρας.

Λίγο μετά το δημοσίευμα του Politico, η Βρετανία ανακοίνωσε κι επίσημα ότι θα τερματίσει τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου και πετρελαϊκών προϊόντων μέχρι τα τέλη του 2022.

«Η κυβέρνηση θα εργαστεί επίσης με τις εταιρείες μέσω μιας νέας «Δύναμης Κρούσης για το Πετρέλαιο» για να τις στηρίξει αυτήν την περίοδο ώστε να βρουν εναλλακτικούς παρόχους», είπε ο υπουργός Ενέργειας και Επιχειρηματικότητας Κουάσι Κουάρτενγκ.

{https://twitter.com/KwasiKwarteng/status/1501229850454937600}

Τελευταία τροποποίηση στις 19:59 - 08 Μαρ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.