ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Fitch υποβάθμισε ξανά τη Ρωσία- Θέμα χρόνου η πτώχευση

07:52 - 09 Μαρ 2022 | Ειδήσεις
Η Fitch υποβάθμισε ξανά τη Ρωσία- Θέμα χρόνου η πτώχευση
Σε νέα υποβάθμιση της ρωσικής οικονομίας προχώρησε ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings, κατατάσσοντάς την από «Β» σε «C».

Όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ο οίκος, σε αυτή την κατηγορία δεν δίνει πρόταση για outlook. Η υποβάθμιση έρχεται μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τις νομοθετικές διατάξεις της Ρωσίας αναφορικά με τις πληρωμές ξένων κατόχων ομολόγων. Παράλληλα, επισημαίνει πως πιστεύει ότι μια πτώχευση της χώρας είναι άμεση.

Μόλις στις 2 Μαρτίου, η Fitch είχε αξιολογήσει τη ρωσική οικονομία με «B» με αρνητικό outlook, καθώς, σύμφωνα με τον οίκο, οι δυνατότητες της Ρωσίας να εξυπηρετήσει το εξωτερικό χρέος της μειώνονται διαρκώς.

«Η περαιτέρω επιτάχυνση των κυρώσεων και οι προτάσεις που θα μπορούσαν να περιορίσουν το εμπόριο ενέργειας, αυξάνουν την πιθανότητα μιας πολιτικής απάντησης από την πλευρά της Ρωσίας, η οποία θα μπορούσε να περιλαμβάνει επιλεκτική αθέτηση πληρωμής των κρατικών της υποχρεώσεων» επισημαίνει ο Fitch.

Στο ίδιο μήκος κύματος, η Morgan Stanley σε ανάλυσή της για τη Ρωσία «βλέπει» μια χρεοκοπία ως το πιο πιθανό σενάριο, για να υποστηρίξει ότι «σε αυτή την περίπτωση δεν θα πρόκειται για μια κανονική χρεοκοπία, αλλά αντ’ αυτού για μια χρεοκοπία τύπου Βενεζουέλας».

Τελευταία τροποποίηση στις 01:57 - 09 Μαρ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.