ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μακρόν: Θα είμαστε εκεί να ξαναφτιάξουμε όσα καταστρέφει η Ρωσία

17:56 - 11 Μαρ 2022 | Ειδήσεις
Μακρόν: Θα είμαστε εκεί να ξαναφτιάξουμε όσα καταστρέφει η Ρωσία
Μια ευρωπαϊκή διευκόλυνση 500 εκατομμυρίων ευρώ, ως επιπλέον βοήθεια στην Ουκρανία, προτείνουν οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι, όπως δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος, Εμμανουέλ Μακρόν, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που ακολούθησε την άτυπη Σύνοδο Κορυφής, η οποία έλαβε χώρα στις Βερσαλλίες.

“Ο δρόμος για την Ευρώπη είναι ανοιχτός για την Ουκρανία. Η μάχη για την ελευθερία αποδεικνύει ότι η Ουκρανία πράγματι ανήκει σε αυτή τη μεγάλη οικογένεια” τόνισε ο Μακρόν.

Δήλωσε, επίσης, ότι κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής συζητήθηκαν οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, σημειώνοντας ότι όλα είναι ανοιχτά, ενώ εξέφρασε την ελπίδα να απομακρυνθούν τα ρωσικά στρατεύματα από την Ουκρανία.

Πρόσθεσε δε ότι η Ευρώπη θέλει να στηρίξει την ανοικοδόμηση της χώρας. “Θα είμαστε εκεί για να ξαναφτιάξουμε όσα καταστρέφει η Ρωσία” είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μακρόν είπε ακόμα ότι η Ευρώπη θέλει να μπορεί να επιλέγει τους εταίρους της για τον εφοδιασμό της, αλλά δεν θέλει να εξαρτάται από κανέναν. Τόνισε δε ότι έως τον Μάιο θα πρέπει η Ευρώπη να διαθέτει μια αμυντική επενδυτική στρατηγική.

“Θα πρέπει να υπερασπιστούμε την επιτροφική ασφάλεια της Ένωσης” είπε και εκτίμησε ότι η Αφρική θα βρεθεί αντιμέτωπη με λιμό λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Σημείωσε πάντως ότι θα υπάρξουν εθνικές επενδυτικές πολιτικές για να προστατέψουν την Ευρώπη από τις επιπτώσεις του πολέμου.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:36 - 11 Μαρ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.