ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο Ιόνιο το σκάφος του Ρομάν Αμπράμοβιτς

21:15 - 11 Μαρ 2022 | Ειδήσεις
Στο Ιόνιο το σκάφος του Ρομάν Αμπράμοβιτς
Στο Ιόνιο πλέει το αξίας 600 εκατ. δολαρίων σκάφος του Ρομάν Αμπράμοβιτς, καθώς το Solaris αποχώρησε από το λιμάνι της Βαρκελώνης όπου είχε καταπλεύσει για εργασίες, λίγα 24ωρα πριν η Βρετανία ανακοινώνει ότι «παγώνει» τα περιουσιακά στοιχεία του Ρώσου δισεκατομμυριούχου.

Τα στοιχεία της MarineTraffic δείχνουν ότι το 140μετρο σκάφος έφυγε από τη Βαρκελώνη και πλέει στη Μεσόγειο, χωρίς έναν συγκεκριμένο προορισμό. Όπως δείχνουν τα στοιχεία, βρίσκεται στο Ιόνιο, μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδα. 

Αξιωματούχοι του λιμενικού που μίλησαν στη Wall Street Journal είπαν ότι έχουν γνώση των κινήσεων τους σκάφους, αλλά δεν έχουν εντολές ή σχέδια να αναλάβουν κάποια δράση. Και πρόσθεσαν ότι το Solaris δεν έχει καταχωρήσει προορισμό στο σύστημα εντοπισμού του. 

Ο Αμπράμοβιτς είναι ανάμεσα στους επτά Ρώσους ολιγάρχες για τους οποίους η Βρετανία αποφάσισε να «παγώσει» τα περιουσιακά τους στοιχεία, λόγω των δεσμών τους με τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο ίδιος έχει κατ΄ επανάληψη αρνηθεί ότι έχει σχέσεις με το Κρεμλίνο. 

Οι γαλλικές και ιταλικές αρχές έχουν δεσμεύσει τις τελευταίες ημέρες τρία superyachts Ρώσων δισεκατομμυριούχων, συνολικής αξίας άνω των 225 εκατ. δολαρίων. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.