ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μυστήριο με πτήση του Λαβρόφ προς Πεκίνο- Επέστρεψε στη Μόσχα

17:44 - 17 Μαρ 2022 | Ειδήσεις
Μυστήριο με πτήση του Λαβρόφ προς Πεκίνο- Επέστρεψε στη Μόσχα
Μυστήριο επικρατεί με την πτήση του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ για το Πεκίνο, ένα ταξίδι το οποίο δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, καθώς στα μισά της διαδρομής το αεροσκάφος επέστρεψε στη Μόσχα.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Bild, ο Λαβρόφ επρόκειτο να προσγειωθεί στο Πεκίνο την Πέμπτη (17/3), αλλά στη μέση της πτήσης, το αεροπλάνο έκανε στροφή πάνω από το Νοβοσιμπίρσκ (Σιβηρία).

Δηλαδή, ταξίδεψε 2.800 χιλιόμετρα και επέστρεψε στο αεροδρόμιο Vnukovo της Μόσχας!

“Τελικά, δεν ήθελε το Πεκίνο να δεχτεί τον υπουργό Εξωτερικών του Πούτιν ή ο Πούτιν τον διέταξε να γυρίσει πίσω επειδή η Μόσχα φλεγόταν;” διερωτάται η Bild.

Η βρετανική εφημερίδα «Financial Times» έγραψε μάλιστα την Κυριακή, επικαλούμενη ανώνυμους Αμερικανούς αξιωματούχους, ότι η Ρωσία στράφηκε στην Κίνα για στρατιωτικό εξοπλισμό και με αυτήν την κίνηση θα υποστήριζε την εισβολή της στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τους FT, ο Λευκός Οίκος ανησυχεί ότι το Πεκίνο μπορεί να υπονομεύσει τις προσπάθειες της Δύσης να βοηθήσει την Ουκρανία.

Υπενθυμίζεται ότι οι αρχές της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας δεν καταδίκασαν τη ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας, αρνήθηκαν να κάνουν λόγο για πόλεμο και δήλωσαν την πρόθεσή τους να διατηρήσουν κανονικές οικονομικές επαφές με τη Ρωσία. Ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Wang Yi δήλωσε πρόσφατα ότι η σινο-ρωσική φιλία είναι «πολύ σταθερή» και οι δύο χώρες έχουν ευρείες προοπτικές συνεργασίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.