ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διεκόπη ξαφνικά ομιλία του Πούτιν- Υποψίες για θέμα υγείας

18:12 - 18 Μαρ 2022 | Ειδήσεις
Διεκόπη ξαφνικά ομιλία του Πούτιν- Υποψίες για θέμα υγείας
Η ρωσική κρατική τηλεόραση διέκοψε ξαφνικά την ομιλία του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στο κατάμεστο στάδιο Λουζνίκι της Μόσχας, κατά την διάρκεια εκδήλωσης για τον εορτασμό της όγδοης επετείου της προσάρτησης της Κριμαίας, δείχνοντας αντ' αυτού πατριωτικά τραγούδια που ακούγονταν στην εκδήλωση.

Συγκεκριμένα, την ώρα που μιλούσε, υποστηρίζοντας πως η εισβολή στην Ουκρανία έγινε λόγω της «γενοκτονίας που διαπράττεται στο Ντονμπάς», η live μετάδοση διεκόπη με την κρατική τηλεόραση να προβάλει εικόνες με πατριωτικά εμβατήρια και τραγούδια που είχαν «παίξει» νωρίτερα στην εκδήλωση.

«Διαπράχθηκε γενοκτονία στο Ντονμπάς. Στόχος της επιχείρησης στην Ουκρανία είναι να απαλλαχθούμε από αυτή την κατάσταση» είπε στην ομιλία του ο Πούτιν, στη διάρκεια συναυλίας, ενώ σημείωσε για άλλη μια φορά πως οι πολίτες της Κριμαίας έκαναν τη σωστή επιλογή το 2014, καθώς «ήθελαν να ζήσουν στη δική τους, ιστορική γη, τη Ρωσική Ομοσπονδία».

{https://twitter.com/maxseddon/status/1504812957338943490}

«Αναβαθμίσαμε την Κριμαία και τη Σεβαστούπολη, οι οποίες είχαν ταπεινωθεί, όσο ανήκαν στην Ουκρανία», είπε ο Ρώσος πρόεδρος και επαίνεσε τον ρωσικό στρατό για τους βομβαρδισμούς στην Ουκρανία.

Ωστόσο ξαφνικά η τηλεοπτική μετάδοση της ομιλίας κόπηκε στον αέρα και άρχισαν να παίζουν εμβατήρια. Λίγη ώρα αργότερα, ο Ντμίτρι Πεσκόφ εξήγησε πως η μετάδοση της ομιλίας του Πούτιν στη συναυλία διακόπηκε ξαφνικά, επειδή υπήρξε τεχνική βλάβη στον σέρβερ.

Δημοσιεύματα που αφορούν στην υγεία του Ρώσου προέδρου φιλοξενούν τις τελευταίες ημέρες διεθνή ΜΜΕ.

Ενδεικτικά, σε «αυξανόμενες ενδείξεις» ότι ο Πούτιν πάσχει από κάποια σοβαρή ασθένεια αναφέρεται δημοσίευμα της βρετανικής Telegraph, παρουσιάζοντας μάλιστα πέντε στοιχεία τα οποία δείχνουν να οδηγούν σε αυτό το συμπέρασμα. Ως εκ τούτου, η απόφαση του Πούτιν να εισβάλει σε όλη την Ουκρανία θα μπορούσε, όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται, να έχει επηρεαστεί και από μια ενδεχόμενη ταχεία επιβάρυνση της υγείας του.

Ο Πούτιν αρκετά πρόσφατα εμφανίστηκε «πιο φουσκωμένος στο πρόσωπο και το λαιμό». Αυτό οδήγησε σε σενάρια, σύμφωνα πάντα με την Telegraph, ότι μπορεί να υποβάλλεται σε θεραπεία με στεροειδή. Οι παρενέργειες των στεροειδών περιλαμβάνουν αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης από κρυολόγημα αλλά και «αλλαγές διάθεσης και συμπεριφοράς».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.