ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άλλα 9 χρόνια φυλακή «έφαγε» ο Ναβάλνι- Ένοχος για απάτη

16:37 - 22 Μαρ 2022 | Ειδήσεις
Άλλα 9 χρόνια φυλακή «έφαγε» ο Ναβάλνι- Ένοχος για απάτη
Σε εννέα χρόνια φυλάκιση καταδίκασε τον Αλεξέι Ναβάλνι ρωσικό δικαστήριο, σε μια απόφαση που κρατά στη φυλακή για μεγάλο διάστημα τον πιο επιφανή πολιτικό αντίπαλο του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Ναβάλνι που εκτός από κατηγορίες για απάτη, κρίθηκε ένοχος και για προσβολή του δικαστηρίου εκτίει ήδη ποινή 2,5 ετών σε φυλακή ανατολικά της Μόσχας, για παραβίαση αναστολής.

«Ο Ναβάλνι διέπραξε απάτη, δηλαδή έκλεψε την περιουσία άλλου μέσω της εξαπάτησης και κατάχρησης εμπιστοσύνης», είπε η δικαστής Margarita Kotova κατά την ανάγνωση της ετυμηγορίας του δικαστήριο, όπως μετέδωσε το πρακτορείο TASS.

Οι εισαγγελείς τον κατηγόρησαν ότι έκλεψε 4,7 εκατ. δολάρια από δωρεές που δόθηκαν στο απαγορευμένο πλέον ίδρυμά του κατά της διαφθοράς.

Το δικαστήριο τού επέβαλε επίσης πρόστιμο 1,2 εκατ. ρουβλίων (11.535 δολαρίων), με τον ίδιο να απορρίπτει την τελευταία υπόθεση σε βάρος του, λέγοντας ότι είναι πολιτικά υποκινούμενη, δηλώνοντας αθώος.

Σε ανάρτησή του, μετά το άκουσμα της ετυμηγορίας, ο Αλεξέι Ναβάλνι έγραψε: «9 χρόνια. Λοιπόν, όπως έλεγαν οι χαρακτήρες της αγαπημένης μου τηλεοπτικής σειράς "The Wire": "Εκτίεις μόνο δύο ημέρες. Η πρώτη είναι η ημέρα που μπαίνεις και η άλλη η ημέρα που βγαίνεις έξω''. Είχα και ένα μπλουζάκι με αυτό το σλόγκαν, αλλά οι αρχές της φυλακής το κατάσχεσαν, θεωρώντας το εξτρεμιστικό έντυπο».

{https://twitter.com/navalny/status/1506247694804783113}

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.