ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαβρόφ: Ειρηνευτική δύναμη στην Ουκρανία θα φέρει σύγκρουση ΝΑΤΟ-Ρωσίας

14:38 - 23 Μαρ 2022 | Ειδήσεις
Λαβρόφ: Ειρηνευτική δύναμη στην Ουκρανία θα φέρει σύγκρουση ΝΑΤΟ-Ρωσίας
Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα ότι η αποστολή ειρηνευτικών δυνάμεων στην Ουκρανία μπορεί να οδηγήσει σε μια ευθεία αντιπαράθεση μεταξύ της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ.

Ουσιαστικά, ο Λαβρόφ απάντησε στις αναφορές από τη μεριά της Πολωνίας για ανάπτυξη μιας διεθνούς ειρηνευτικής αποστολής στην Ουκρανία.

"Ελπίζω να αντιλαμβάνονται τι λένε", είπε ο Λαβρόφ μιλώντας στο προσωπικό και στους φοιτητές του Κρατικού Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας.

"Αυτή θα είναι η ευθεία αντιπαράθεση μεταξύ των Ρώσων και των ενόπλων δυνάμεων του ΝΑΤΟ, την οποία όλοι, όχι μόνο έχουν προσπαθήσει να αποφύγουν, αλλά έχουν πει ότι δεν θα πρέπει να συμβαίνει και στη θεωρία", είπε ο Λαβρόφ.

Η Μόσχα επέμεινε επίσης πως το Κίεβο παρεμποδίζει τις ειρηνευτικές συνομιλίες κάνοντας προτάσεις που δεν μπορεί να δεχτεί η Ρωσία.

Μεντβέντεφ εναντίον ΗΠΑ

«Oι Ηνωμένες Πολιτείες στοχεύουν να ταπεινώσουν, να διχάσουν και τελικά να καταστρέψουν τη Ρωσία» σημείωσε στο μεταξύ, σε ανάρτησή του στο Telegram ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ένας εκ των στενότερων συνεργατών του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.