ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Ζελένσκι καλεί τις γαλλικές εταιρείες να εγκαταλείψουν τη Ρωσία

18:13 - 23 Μαρ 2022 | Ειδήσεις
Ο Ζελένσκι καλεί τις γαλλικές εταιρείες να εγκαταλείψουν τη Ρωσία
«Οι γαλλικές επιχειρήσεις που συνεχίζουν να λειτουργούν στη Ρωσία πρέπει να αποχωρήσουν άμεσα από τη χώρα», τόνισε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος μίλησε σήμερα (23/3) στην Εθνοσυνέλευση της Γαλλίας μέσω τηλεδιάσκεψης.

Μιλώντας για τον πόλεμο στην Ουκρανία, που αύριο συμπληρώνει 1 μήνα από την έναρξη του, ο Ζελένσκι αναφέρθηκε ονομαστικά στις μεγαλύτερες γαλλικές επιχειρήσεις που συνεχίζουν να λειτουργούν στη Ρωσία, παρά τις κυρώσεις των χωρών της Δύσης εις βάρος της Μόσχας.

«Η Renault, η Leroy Merlin και η Auchan (εταιρεία λιανικών πωλήσεων) πρέπει να σταματήσουν να χρηματοδοτούν τον πόλεμο του Πούτιν» τόνισε ο Ζελένσκι.

Παράλληλα, ο Ουκρανός πρόεδρος ζήτηση από τους Γάλλους βουλευτές την αποστολή περισσότερης στρατιωτικής βοήθειας στη χώρα του.

«Ξέρετε ποιος είναι ο ένοχος» είπε ο ίδιος, καλώντας ταυτόχρονα τη Γαλλία να θυμηθεί τις βαρβαρότητες του Α' Παγκόσμιου Πολέμου.

Γνωρίζετε, είπε επίσης, τι σημαίνει το σύνθημα «Ελευθερία, Ισότητα, Αδελφοσύνη», ζητώντας από τη Γαλλία να ενισχύσει με κάθε τρόπο τη χώρα του, ενώ κάλεσε τις γαλλικές επιχειρήσεις να φύγουν από τη Ρωσία.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της γαλλικής Γερουσίας ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία που ο πρόεδρος εμπόλεμης χώρας μιλάει στην Εθνοσυνέλευση και τη Γερουσία της Γαλλίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.