ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Ζελένσκι ζήτησε την εξαίρεση του Αμπράμοβιτς από τις κυρώσεις

23:08 - 23 Μαρ 2022 | Ειδήσεις
Ο Ζελένσκι ζήτησε την εξαίρεση του Αμπράμοβιτς από τις κυρώσεις
Αίτημα να «παγώσουν» οι κυρώσεις κατά του Ρώσου ολιγάρχη Ρόμαν Αμπράμοβιτς, φαίνεται να κατέθεσε στον Τζο Μπάιντεν ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σύμφωνα με την Wall Street Journal (WSJ).

Σύμφωνα με το αμερικανικό δημοσίευμα, ο Ουκρανός πρόεδρος φέρεται να θεωρούσε ότι ο Αμπράμοβιτς θα μπορούσε να παίξει σημαντικό ρόλο στις συζητήσεις του Κιέβου με τη Μόσχα για τις διαπραγματεύσεις και έτσι απηύθυνε το σχετικό αίτημα στον Τζο Μπάιντεν.

«Δεν πρόκειται να διαβάσουμε ιδιωτικές συνομιλίες μεταξύ του προέδρου Μπάιντεν και του προέδρου Ζελένσκι», δήλωσε η εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Έμιλι Χορν.

Παράλληλα, Αμερικανοί αξιωματούχοι που επικαλείται η Wall Street Journal τόνισαν ότι δεν έχουν λόγο να πιστεύουν ότι ο Αμπράμοβιτς θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμος στις συνομιλίες μεταξύ της ουκρανικής και της ρωσικής κυβέρνησης, ενώ ούτε οι εκτιμήσεις των μυστικών υπηρεσιών, αναφέρουν κάτι διαφορετικό.

Υπενθυμίζεται ότι το Ηνωμένο Βασίλειο και η ΕΕ επέβαλαν κυρώσεις στον Aμπράμοβιτς, «παγώνοντας» τα περιουσιακά του στοιχεία.

Όπως αναφέρει η WSJ, η απόφαση των ΗΠΑ να καθυστερήσουν την επιβολή κυρώσεων στον Αμπράμοβιτς αποτελεί μια απροσδόκητη ανατροπή στη στρατηγική της Δύσης εναντίον των Ρώσων ολιγαρχών που συνδέονται με το Κρεμλίνο.

Το ίδιο δημοσίευμα σημειώνει ότι ο Αμπράμοβιτς είναι ο μόνος ολιγάρχης που λέει δημόσια ότι προσπαθεί να πιέσει τη Μόσχα να βρει μια ειρηνική λύση στη σύγκρουση με την Ουκρανία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.