ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τουρκία σε ΗΠΑ: Πρώτα Patriot και F-35 και...βλέπουμε για S-400

10:26 - 24 Μαρ 2022 | Ειδήσεις
Τουρκία σε ΗΠΑ: Πρώτα Patriot και F-35 και...βλέπουμε για S-400
Να της παραδοθούν «χωρίς προϋποθέσεις» μαχητικά F-35 και το σύστημα Patriot, προκειμένου στη συνέχεια να γίνει συζήτηση για τους ρωσικούς S-400 και την πιθανότητα ακόμα και αποστολής τους στην Ουκρανία ζητά η Τουρκία.

Ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν, σε άρθρο του στην Wall Street Journal, τονίζει ότι ο τουρκικός λαός δεν παίρνει πλέον σοβαρά καμία άτυπη δέσμευση της Δύσης για την προμήθεια Patriot και επαναλαμβάνει την θέση της Άγκυρας ότι η Τουρκία στράφηκε στους ρωσικούς S-400 γιατί δεν της δόθηκε η δυνατότητα να αγοράσει Patriot.

Ο Αλτούν αξιώνει ξεκάθαρα την επιστροφή της Τουρκίας στο πρώτο πρόγραμμα των ΗΠΑ για του F-35, από το οποίο εκδιώχθηκε επειδή προμηθεύτηκε S-400 από τη Ρωσία. 

Σενάριο θέλει τις ΗΠΑ να έχουν προτείνει στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να στείλει S-400 για να ενισχύσει στρατιωτικά την Ουκρανία στον πόλεμο με τη Ρωσία, με αντάλλαγμα την επιστροφή στο πρόγραμμα.

Ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί αν ο Τούρκος πρόεδρος θα συναντηθεί με τον Τζο Μπάιντεν στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ, προκειμένου να συζητήσουν και το εν λόγω θέμα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.