ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κουλέμπα: Πολύ δύσκολες οι διαπραγματεύσεις με τη Μόσχα- Καμία συναίνεση

18:40 - 25 Μαρ 2022 | Ειδήσεις
Κουλέμπα: Πολύ δύσκολες οι διαπραγματεύσεις με τη Μόσχα- Καμία συναίνεση
Τις αναφορές ότι έχει επιτευχθεί πρόοδος στην επίλυση τεσσάρων εκ των έξι σημείων – κλειδιών στις διαπραγματεύσεις με τη Μόσχα διέψευσε κατηγορηματικά την Παρασκευή (25/3) ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα.

«Η διαδικασία των διαπραγματεύσεων είναι πολύ δύσκολη», τόνισε, απορρίπτοντας κάθε «συναίνεση» με τη Μόσχα σε αυτό το στάδιο, συμπληρώνοντας ότι «δεν υπάρχει συναίνεση με τη Ρωσία στα τέσσερα σημεία».

Ο Κουλέμπα ξεκαθάρισε ότι «η ουκρανική αντιπροσωπεία τηρεί σθεναρή στάση και δεν εγκαταλείπει τα αιτήματά της. Επιμένουμε, καταρχάς, σε μια εκεχειρία, σε εγγυήσεις ασφαλείας και στην εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας».

Πιο... διαλλακτική η Ρωσία

Αντίθετα, σύμφωνα με τηλεγράφημα του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων Interfax, ο διαπραγματευτής της Μόσχας Βλαντίμιρ Μεντίνσκι είπε σήμερα ότι η Ρωσία και η Ουκρανία έρχονται κοντά στο να κατανοήσουν δευτερεύοντα θέματα στις ειρηνευτικές συνομιλίες, αν και παραδέχθηκε ότι έχει καταγραφεί περιορισμένη πρόοδος στα σημαντικότερα σημεία.

«Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται όλη την εβδομάδα, από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή, σε μορφή τηλεδιάσκεψης και θα συνεχίσουμε αύριο.

Σε δευτερεύοντα θέματα, οι θέσεις συγκλίνουν. Εντούτοις, στα βασικά πολιτικά θέματα, στην πραγματικότητα προσπαθούμε χωρίς αποτέλεσμα», είπε ο Μεντίνσκι.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.