ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα επίθεση Μπάιντεν κατά του Πούτιν: «Είναι χασάπης»!

19:14 - 26 Μαρ 2022 | Ειδήσεις
Νέα επίθεση Μπάιντεν κατά του Πούτιν: «Είναι χασάπης»!
Πυρά κατά του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, εξαπέλυσε εκ νέου ο Τζο Μπάιντεν, αποκαλώντας τον «χασάπη» αυτή τη φορά.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους που ταξίδευαν με τον Αμερικανό πρόεδρο τι σκέφτηκε αντικρίζοντας τους Ουκρανούς πρόσφυγες στη Βαρσοβία ενώ αντιμετωπίζει καθημερινά τον Πούτιν, ο Μπάιντεν απάντησε: «Είναι χασάπης»!

Συμπλήρωσε δε, αναφερόμενος στους πρόσφυγες, ότι πάντα εκπλήσσεται από «το βάθος και τη δύναμη του ανθρώπινου πνεύματος».

«Είναι απίστευτο. Δείτε όλα αυτά τα μικρά παιδιά. Θέλουν απλώς να σε αγκαλιάσουν και να σου πουν ευχαριστώ. Σε κάνει τόσο πολύ περήφανο», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος για την επίσκεψή του και τις συνομιλίες που είχε με τους πρόσφυγες.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, ο Μπάιντεν είχε αποκαλέσει τον Πούτιν «δολοφόνο δικτάτορα», κακοποιό, αλλά και «εγκληματία πολέμου».

{https://twitter.com/disclosetv/status/1507728661683838986}

Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε επίσης ότι δεν είναι βέβαιος ότι η Μόσχα έχει αλλάξει τη στρατηγική της στον πόλεμο που διεξάγει στην Ουκρανία μετά την δήλωση της Μόσχας ότι θα επικεντρωθεί στην πλήρη «απελευθέρωση» της αποσχισθείσας περιοχής του Ντονμπάς.

Νωρίτερα σήμερα (26/3) ο Μπάιντεν χαρακτήρισε «ιερή δέσμευση» το άρθρο 5 του ΝΑΤΟ, το οποίο προβλέπει την συλλογική άμυνα για όλους τους συμμάχους. «Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν βασίζεται στη διαίρεση, στο να μπορέσει να διαχωρίσει την ανατολική από τη δυτική πτέρυγα», εκτίμησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Ωστόσο, όπως επισήμανε, «δεν έχει καταφέρει να το πράξει».

Η απάντηση του Κρεμλίνου

«Οι προσωπικές προσβολές του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν περιορίζουν τις ευκαιρίες για βελτίωση των σχέσεων μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον», δήλωσε στο TASS ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Παρόλα αυτά, ένας ηγέτης πρέπει να κρατάει την ψυχραιμία του», είπε ο Πεσκόφ σχολιάζοντας μια άλλη από τις δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ.

«Και, φυσικά, κάθε φορά που τέτοιες προσωπικές προσβολές περιορίζουν τις ευκαιρίες για τη βελτίωση των διμερών μας σχέσεων με την τρέχουσα κυβέρνηση. Είναι απαραίτητο να το γνωρίζουμε αυτό», τόνισε ο Πεσκόφ.

«Είναι παράξενο να ακούς κατηγορίες εναντίον του Πούτιν από τον Μπάιντεν που ζήτησε να βομβαρδιστεί η Γιουγκοσλαβία, να σκοτωθούν άνθρωποι», είπε ο Πεσκόφ.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:38 - 26 Μαρ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.