ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πόλεμος στην Ουκρανία: Συναγερμός στη Λβιβ- Βομβαρδισμοί και ισχυρές εκρήξεις

19:53 - 26 Μαρ 2022 | Ειδήσεις
Πόλεμος στην Ουκρανία: Συναγερμός στη Λβιβ- Βομβαρδισμοί και ισχυρές εκρήξεις
Συναγερμός σήμανε σήμερα (26/3) στην πόλη Λβιβ στη δυτική Ουκρανία, έπειτα από αναφορές για τρεις ισχυρές εκρήξεις.

Το πρακτορείο Reuters μετέδωσε πως υψώθηκε καπνός πάνω από την πόλη μετά από εκρήξεις που ακούστηκαν στη Λβιβ.

Οι Αρχές της πόλης επιβεβαίωσαν τους βομβαρδισμούς και κάλεσαν τους κατοίκους να μεταβούν στα καταφύγια. Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης και ο τοπικός κυβερνήτης δήλωσαν ότι επρόκειτο για επίθεση με στόχο έναν πύργο τηλεπικοινωνιών.

Σε διαδικτυακή ανάρτηση, ο δήμαρχος του Λβιβ Αντρίγι Σαντόβιγι έκανε γνωστό πως από τους βομβαρδισμούς τυλίχθηκε στις φλόγες μια βιομηχανική εγκατάσταση αποθήκευσης καυσίμων.

{https://twitter.com/KyivIndependent/status/1507746431033036814}

{https://twitter.com/richardjensor/status/1507731168107577345}

Πέντε άτομα τραυματίστηκαν από ρουκέτες που έπληξαν την περιοχή, είπε ο κυβερνήτης της περιφέρειας, Μαξίμ Κοζίτσκι. «Σημειώθηκαν τρεις ισχυρές εκρήξεις κοντά στο Λβιβ από την κατεύθυνση του Κριβκίτσι, τώρα υπάρχει προειδοποίηση για αεροπορική επιδρομή, επομένως μείνετε ψύχραιμοι και πηγαίντε στα καταφύγια», έγραψε σε ανάρτησή του ο Κοζίτσκι αναφερόμενος σε μια περιοχή στα ανατολικά προάστια της πόλης.

Σημειώνεται ότι η πόλη Λβιβ βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Πολωνία και ήταν σχετικά ασφαλής από τις ρωσικές επιθέσεις μέχρι πρότινος.

Βρίσκεται περίπου 100 χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα Ουκρανίας - Πολωνίας. Στη συγκεκριμένη πόλη της Ουκρανίας έχουν καταφύγει πολλοί εκτοπισμένοι Ουκρανοί πολίτες ώστε να μπορέσουν να διαφύγουν από τη χώρα.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:27 - 26 Μαρ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.