ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λεπέν: Δεν θα θέσει ξανά υποψηφιότητα αν ηττηθεί στις εκλογές

11:28 - 27 Μαρ 2022 | Ειδήσεις
Λεπέν: Δεν θα θέσει ξανά υποψηφιότητα αν ηττηθεί στις εκλογές
Η Μαρίν Λεπέν φέρεται να έχει αποφασίσει να μην θέσει ξανά υποψηφιότητα σε προεδρικές εκλογές, αν δεν καταφέρει να κερδίσει και στην τρίτη προσπάθειά της.

Όπως είπε σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Journal du Dimanche, σε περίπτωση ήττας, θα αναζητούσε έναν ρόλο με τον οποίο θα ήταν πιο χρήσιμη.

«Σε αυτήν τη φάση, δεν νομίζω ότι θα έβαζα ξανά υποψηφιότητα, αλλά θα εξακολουθούσα να κάνω ό,τι εδώ και χρόνια, να υπερασπίζομαι τον γαλλικό λαό. Δεν ξέρω από ποια θέση, αλλά σε κάποια που θα ήμουν πιο αποτελεσματική», είπε χαρακτηριστικά.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, υπερασπίστηκε τους δεσμούς που είχε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, εξαιτίας των οποίων δέχθηκε επικρίσεις μετά την εισβολή στην Ουκρανία, επικαλούμενη τις σχέσεις που πρώην πρόεδροι της Γαλλίας είχαν μαζί του. Συμπλήρωσε ότι «ο Βλαντίμιρ Πούτιν αποκατέστησε τη ρωσική εξουσία έπειτα από 70 χρόνια σοβιετικού τρόμου» και ότι «θα ήταν αυτοκτονικό να επιτρέψουμε στη Ρωσία να συμμαχήσει με την Κίνα μακροπρόθεσμα».

Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, Εμανουέλ Μακρόν και Λεπέν είναι οι δύο επικρατέστεροι υποψήφιοι για να αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, με τον νυν πρόεδρο να εμφανίζεται ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την τελική επικράτηση.

Πάντως, μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, η ακροδεξιά υποψήφια έχει αυξήσει τα ποσοστά της στις δημοσκοπήσεις από το 16% σε περίπου 20%.

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.