ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μακρόν: Παίρνει αποστάσεις από τα περί «χασάπη» Πούτιν του Μπάιντεν

17:16 - 27 Μαρ 2022 | Ειδήσεις
Μακρόν: Παίρνει αποστάσεις από τα περί «χασάπη» Πούτιν του Μπάιντεν
Αποστάσεις από τα όσα σκληρά δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν για τον Βλαντιμίρ Πούτιν παίρνει ο Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε μεταξύ άλλων «χασάπη» τον Ρώσο ομόλογό του, με τον Μακρόν να σχολιάζει ότι ο ίδιος θα απέφευγε αυτές τις εκφράσεις διότι εξακολουθεί να συζητά μαζί του.

Ο Γάλλος πρόεδρος σημείωσε, πάντως, ότι στο ουκρανικό η Ρωσία διαπράττει ένα στρατηγικό σφάλμα και ότι είναι σκόπιμο να αποφευχθεί η κλμάκωση με λόγια και με πράξεις των εντάσεων στην Ουκρανία, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αυτό που θέλουμε είναι να σταματήσουμε τον πόλεμο χωρίς να κάνουμε πόλεμο».

Υπογράμμισε επίσης ότι από γεωγραφική άποψη αυτοί που βρίσκονται απέναντι στη Ρωσία είναι οι Ευρωπαίοι. «Με τις ΗΠΑ είμαστε σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ, μοιραζόμαστε πολλές κοινές αρχές και αξίες, όμως αυτοί που ζουν με τους Ρώσους είμαστε εμείς οι Ευρωπαίοι», τόνισε ο Μακρόν, υπογραμμίζοντας εκ νέου την ανάγκη να αποκτήσει η Ευρώπη τη δική της πολιτική ασφάλειας και άμυνας.

Ο Γάλλος πρόεδρος ανέφερε επίσης ότι θα εξακολουθήσει να συνομιλεί με τον Ρώσο ομόλογό του, επισημαίνοντας ότι αύριο ή μεθαύριο θα διαβουλευτεί μαζί του για την επιχείρηση αποχώρησης κατοίκων από την Μαριούπολη την οποία η Γαλλία έχει ανακοινώσει ότι θα προωθήσει από κοινού με την Ελλάδα και την Τουρκία.

Χαρακτήρισε την ως τώρα στάση της Τουρκίας κυνική υπενθυμίζοντας ότι υπάρχει ένα ανθρωπιστικό διεθνές δίκαιο το οποίο θα πρέπει να γίνει σεβαστό.

Τέλος, επεσήμανε ότι από τις 24 Φεβρουαρίου και μετά υπάρχουν δύο αντιλήψεις στην Ευρώπη διαμετρικά αντίθετες. Ο Πούτιν έχει μία αντίληψη για την Ευρώπη που είναι ακριβώς αντίθετη από αυτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είπε. «Θέλει μία Ευρώπη υποταγμένη στην αυτοκρατορία του, που δεν θα σέβεται τα σύνορα και τα δικαιώματα των λαών στην αυτοδιάθεση. Οικοδομήσαμε την Ευρώπη πάνω στις εντελώς αντίθετες αρχές», κατέληξε.

Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.