ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ζελένσκι σε ρωσικά ΜΜΕ: Προετοιμασμένοι να συζητήσουμε το καθεστώς ουδετερότητας

22:24 - 27 Μαρ 2022 | Ειδήσεις
Ζελένσκι σε ρωσικά ΜΜΕ: Προετοιμασμένοι να συζητήσουμε το καθεστώς ουδετερότητας
Την πρώτη του συνέντευξη σε Ρώσους δημοσιογράφους μετά την έναρξη της εισβολής έδωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι η Ουκρανία είναι προετοιμασμένη να συζητήσει να υιοθετήσει ένα καθεστώς ουδετερότητας.

«Η Ουκρανία είναι προετοιμασμένη να συζητήσει να υιοθετήσει ένα καθεστώς ουδετερότητας στο πλαίσιο μιας ειρηνευτικής συμφωνίας με τη Ρωσία, όμως θα έπρεπε αυτό να το εγγυηθούν τρίτα μέρη και να τεθεί σε δημοψήφισμα», είπε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ο Ουκρανός πρόεδρος σε διαδικτυακή συνέντευξη σε ρωσικά ΜΜΕ.

«Εγγυήσεις ασφαλείας και ουδετερότητα, μη πυρηνικό καθεστώς του κράτους μας. Είμαστε έτοιμοι να το συζητήσουμε. Πρόκειται για το σημαντικότερο σημείο. Αυτό το σημείο των διαπραγματεύσεων βρίσκεται υπό συζήτηση, εξετάζεται εις βάθος», επεσήμανε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ουκρανός πρόεδρος έδωσε τη συνέντευξη στα ρώσικα, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι η ρωσική εισβολή προκάλεσε την καταστροφή πόλεων με ρωσόφωνο πληθυσμό στην Ουκρανία και σημείωσε πως η καταστροφή είναι χειρότερη σε σύγκριση με τους ρωσικούς πολέμους στην Τσετσενία.

Όπως είπε, η Ουκρανία συζητά τη χρήση της ρωσικής γλώσσας στη χώρα στις συνομιλίες με τη Ρωσία, όμως αρνήθηκε να συζητήσει άλλα ρωσικά αιτήματα, όπως την αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας.

Η συνέντευξη διήρκεσε 1,5 ώρα και οι ρωσικές αρχές είχαν από πριν προειδοποιήσει ρωσικά ΜΜΕ να αποφύγουν να τη μεταδώσουν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.