ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

CNN: Η Ρωσία αποσύρει ήδη δυνάμεις γύρω από το Κίεβο

16:51 - 29 Μαρ 2022 | Ειδήσεις
CNN: Η Ρωσία αποσύρει ήδη δυνάμεις γύρω από το Κίεβο
Η Ρωσία αρχίζει να αποσύρει ορισμένες δυνάμεις από την περιοχή γύρω από το Κίεβο, κάτι που οι ΗΠΑ εκτιμούν ως «μείζονα» αλλαγή στρατηγικής από τη Μόσχα, λένε στο CNN δύο ανώτεροι Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Οι ΗΠΑ παρακολουθούν ήδη αυτές τις κινήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, συμπεριλαμβανομένων των Τακτικών Ομάδων Ρωσικών Ταγμάτων που εγκαταλείπουν τις γύρω περιοχές γύρω από το Κίεβο.

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας δήλωσε την Τρίτη ότι αποφάσισε να «περιορίσει δραστικά τις εχθροπραξίες» στο Κίεβο και το Τσερνίχιβ, δήλωσε ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Αλεξάντερ Φόμιν σύμφωνα με το κρατικό μέσο ενημέρωσης RIA.

Οι ΗΠΑ εκτιμούν ότι η Ρωσία θα καλύψει την υποχώρησή της με βομβαρδισμό από αέρα και ξηρά, δήλωσε ένας από τους Αμερικανούς αξιωματούχους, προειδοποιώντας ότι η Ρωσία θα μπορούσε πάντα να αλλάξει ξανά στάση εάν οι συνθήκες το επιτρέπουν.

Η κίνηση ακολουθεί τις ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ ρωσικών και ουκρανικών αντιπροσωπειών στην Κωνσταντινούπολη την Τρίτη κι ενώ ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είναι σε επικοινωνία με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, τον Γερμανό Καγκελάριο Όλαφ Σολτς, τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι και τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον για να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία.

Κατά την άποψη των ΗΠΑ, δεν πρόκειται για μια βραχυπρόθεσμη υποχώρηση για ανασυγκρότηση, αλλά για μια πιο μακροπρόθεσμη κίνηση καθώς η Ρωσία αποτυγχάνει να προχωρήσει στο βορρά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.