ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ετοιμάζονται νέες κυρώσεις για τη Ρωσία: Να αυξηθεί το κόστος

22:13 - 29 Μαρ 2022 | Ειδήσεις
Ετοιμάζονται νέες κυρώσεις για τη Ρωσία: Να αυξηθεί το κόστος
ΗΠΑ και Ευρώπη απειλούν με νέες κυρώσεις τη Ρωσία, παρά το γεγονός ότι φαίνεται να καταγράφηκαν κάποια βήματα προόδου στις διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και οι ομόλογοί του στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο σε επικοινωνία που είχαν «επιβεβαίωσαν την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν να αυξάνουν το κόστος στη Ρωσία για τις βάναυσες επιθέσεις της στην Ουκρανία, καθώς και να συνεχίσουν να παρέχουν στην Ουκρανία βοήθεια για να αμυνθεί ενάντια σε αυτή την αδικαιολόγητη και απρόκλητη επίθεση», σύμφωνα με το Λευκό Οίκο.

«Εξέτασαν τις προσπάθειές τους για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στα εκατομμύρια που επλήγησαν από τη βία, τόσο εντός της Ουκρανίας όσο και αναζητώντας καταφύγιο σε άλλες χώρες, και τόνισαν την ανάγκη για ανθρωπιστική πρόσβαση σε αμάχους στη Μαριούπολη.

Συζήτησαν επίσης τη σημασία της υποστήριξης σταθερών αγορών ενέργειας υπό το πρίσμα των τρεχουσών διαταραχών λόγω των κυρώσεων», σημειώνεται επίσης στην ενημέρωση.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό υφυπουργό Οικονομικών, Γουόλι Αντεγιέμο, οι κυρώσεις θα στοχεύουν στις εφοδιαστικές αλυσίδες του ρωσικού στρατού και θα υπονομεύουν την αμυντική βιομηχανία της χώρας.

Περιμένουν να δουν πράξεις

Άλλωστε, ο Μπάιντεν παραμένει επιφυλακτικός για τις ρωσικές προθέσεις, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Θα δούμε αν θα τηρήσουν τις υποσχέσεις τους. Δεν συμπεραίνω τίποτα μέχρι να δω ποιες είναι οι ενέργειές τους». «Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά όσα συμβαίνουν».

Νωρίτερα, ένας εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον είπε ότι οι ηγέτες συμφωνούν στη συνεχιζόμενη ανάγκη «στήριξης» του λαού της Ουκρανίας ενάντια στη «ρωσική βαρβαρότητα».

«Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι πρέπει να κρίνουμε το καθεστώς του Πούτιν από τις πράξεις του και όχι από τα λόγια του. Ο Πούτιν στρίβει το μαχαίρι στην ανοιχτή πληγή της Ουκρανίας σε μια προσπάθεια να αναγκάσει τη χώρα και τους συμμάχους της να συνθηκολογήσουν», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.