ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απογοήτευση Τσαβούσογλου μετά τις διαπραγματεύσεις- Ζελένσκι: Θα υπερασπιστούμε κάθε σπιθαμή

11:14 - 31 Μαρ 2022 | Ειδήσεις
Απογοήτευση Τσαβούσογλου μετά τις διαπραγματεύσεις- Ζελένσκι: Θα υπερασπιστούμε κάθε σπιθαμή
Τη δυσαρέσκεια της Άγκυρας για το ότι δεν έχουν ακόμη μεταφραστεί σε πράξεις όσα συμφωνήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη την Τρίτη εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προαναγγέλλοντας και νέες επαφές μεταξύ των ομολόγων του της Ρωσίας και της Ουκρανίας.

Ο κ. Τσαβούσογλου δήλωσε ότι δεν διακρίνει επί του εδάφους πλήρη εφαρμογή των αποτελεσμάτων των συνομιλιών της Κωνσταντινούπολης, εκφράζοντας την απογοήτευσή του ενώ είχε τονίσει την πρόοδο που σημείωσαν οι διαπραγματεύσεις τις οποίες φιλοξένησε η Τουρκία.

Πρόσθεσε ότι η Άγκυρα εργάζεται για να φέρει ξανά στο ίδιο τραπέζι τους υπουργούς Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, και της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα, εντός των δύο επόμενων εβδομάδων, όπως είχε συμβεί νωρίτερα τον Μάρτιο στην Αττάλεια.

Παράλληλα διαπίστωσε ότι υπάρχουν ξένοι μισθοφόροι οι οποίοι μάχονται και από τις δύο πλευρές του πολέμου στην Ουκρανία.

Ζελένσκι: Προετοιμαζόμαστε για νέες εχθροπραξίες

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι επαναλαμβάνει πως δεν πιστεύει την υπόσχεση της ρωσικής πλευράς περί μείωσης της στρατιωτικής της δραστηριότητας, προσθέτοντας ότι ο στρατός του προετοιμάζεται για νέες εχθροπραξίες στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Οι δηλώσεις αυτές του Ζελένσκι έγιναν λίγη ώρα αφού η Μόσχα ανακοίνωσε προσωρινή κατάπαυση του πυρός στη Μαριούπολη, η οποία θα ισχύσει από σήμερα το πρωί στις 10:00, προκειμένου να δημιουργηθεί «ανθρωπιστικός διάδρομος» προς τη Ζαπορίζια.

«Δεν πιστεύουμε κανέναν, ούτε μία όμορφη φράση», είπε ο Ζελένσκι κατά τη διάρκεια μαγνητοσκοπημένου διαγγέλματός του προς τους συμπατριώτες του το βράδυ της Τετάρτη προς Πέμπτη. «Δεν θα εκχωρήσουμε τίποτα. Θα πολεμήσουμε για κάθε μέτρο της επικράτειάς μας», επέμεινε.

«Παρατηρούμε επίσης συγκέντρωση ρωσικών στρατευμάτων για νέα πλήγματα στην περιοχή του Ντονμπάς και προετοιμαζόμαστε για αυτό», σημείωσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι η απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων από το Κίεβο και το Τσερνίχιβ είναι «συνέπεια του έργου των υπερασπιστών μας».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.