ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πούτιν: Όχι στη «φιλανθρωπία»-Οι πληρωμές στο φυσικό αέριο σε ρούβλια

16:58 - 31 Μαρ 2022 | Ειδήσεις
Πούτιν: Όχι στη «φιλανθρωπία»-Οι πληρωμές στο φυσικό αέριο σε ρούβλια
Διάταγμα υπέγραψε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με το οποίο οι ξένοι αγοραστές πρέπει να πληρώνουν σε ρούβλια για το ρωσικό αέριο από την 1η Απριλίου.

Μάλιστα, όπως μεταδίδει το Reuters σε περίπτωση που αυτές οι πληρωμές δεν πραγματοποιηθούν, τα συμβόλαια θα παύουν να ισχύουν.

"Για να αγοράσουν ρωσικό φυσικό αέριο, πρέπει να ανοίξουν λογαριασμούς σε ρούβλια σε ρωσικές τράπεζες. Από αυτούς τους λογαριασμούς θα γίνονται οι πληρωμές για το φυσικό αέριο που θα παραδοθεί από αύριο", είπε ο Πούτιν.

"Εάν δεν πραγματοποιηθούν αυτές οι πληρωμές, θα το θεωρήσουμε ως αθέτηση εκ μέρους των αγοραστών, με όλες τις επακόλουθες συνέπειες. Κανείς δεν μας πουλάει τίποτα δωρεάν, ούτε πρόκειται να κάνουμε φιλανθρωπία - δηλαδή, τα υπάρχοντα συμβόλαια θα σταματήσουν".

Να σημειωθεί ότι οι δυτικές επιχειρήσεις και κυβερνήσεις έχουν απορρίψει την κίνηση αυτή, σημειώνοντας ότι αποτελεί παραβίαση των υφιστάμενων συμβολαίων, τα οποία έχουν γίνει σε ευρώ και δολάριο.

Ο Πούτιν από τη μεριά του, ανέφερε ότι η απόφαση να γίνονται οι πληρωμές σε ρούβλι έχει στόχο να ενισχύσει την εθνική κυριαρχία της Ρωσίας, προσθέτοντας ότι η Μόσχα θα συνεχίσει να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της βάσει των συμβολαίων.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία προμηθεύει περίπου το ένα τρίτο της ζήτησης φυσικού αερίου της Ευρώπης.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:24 - 31 Μαρ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.