ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μιχαήλ Χοντορκόφσκι: Η στιγμή που ο Πούτιν «τρελάθηκε»

18:47 - 04 Απρ 2022 | Ειδήσεις
Μιχαήλ Χοντορκόφσκι: Η στιγμή που ο Πούτιν «τρελάθηκε»
Ο αυτοεξόριστος ολιγάρχης και επικριτής του Κρεμλίνου, Μιχαήλ Χοντορκόφσκι, κάνει αναλύσεις σε δυτικά μέσα ενημέρωσης για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Σε συνέντευξή του στο CNN, ο 58χρονος μεγιστάνας ανέφερε ότι ο Πούτιν «τρελάθηκε» όταν είδε ότι οι Ουκρανοί δεν υποδέχθηκαν την ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας. 

«Το γεγονός ότι οι άνθρωποι στο Χάρκοβο δεν τον υποδέχτηκαν με λουλούδια δεν τον θύμωσε απλά, θεωρώ ότι τον τρέλανε. Τότε, άρχισε να βομβαρδίζει το Χάρκοβο και το Κίεβο» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σε άλλη συνέντευξή του, ο Χοντορκόβσκι ζητάει από τους υπόλοιπους Ρώσους δισεκατομμυριούχους που έχουν εγκαταλείψει την πατρίδα τους να καταδικάσουν δημόσια τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Μάλιστα, ο ίδιος προειδοποιεί ότι αν οι «συνάδελφοί» του δεν το πράξουν αυτό, τότε δικαίως θα δημιουργηθούν υποψίες ότι συνεργάζονται με το Κρεμλίνο.

«Πρέπει να πάρετε ένα μικρόφωνο και να πείτε ότι ο Πούτιν είναι εγκληματίας πολέμου και διαπράττει έγκλημα, ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι έγκλημα. Αν πείτε αυτό, τότε θα καταλάβουμε ότι δεν έχει ο Πούτιν επιρροή σε εσάς» προέτρεψε ο Χοντορκόφσκι τα υπόλοιπα μέλη της ρωσικής ελίτ που έχουν φύγει από τη χώρα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.