ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρωσία: Πλήρωσε ευρωομόλογα σε ρούβλια- Στα όρια τεχνικής χρεοκοπίας

14:59 - 06 Απρ 2022 | Ειδήσεις
Ρωσία: Πλήρωσε ευρωομόλογα σε ρούβλια- Στα όρια τεχνικής χρεοκοπίας
Στα όρια τεχνικής χρεοκοπίας βρίσκεται η Ρωσία, καθώς την Τετάρτη (6/4) αναγκάστηκε να πληρώσει ευρωομόλογα που έληγαν σε ρούβλια.

Το Υπουργείο Οικονομικών της χώρας ανακοίνωσε ότι ξένη τράπεζα αρνήθηκε να επεξεργαστεί την διαταγή πληρωμής ύψους 649,2 εκατ. δολαρίων στους κατόχους των ευρωομολόγων με ωρίμανση το 2022 και το 2042.

Όπως συμπλήρωσε, η Μόσχα ενδεχομένως να εξετάσει να επιτρέψει στους ξένους κατόχους των ευρωομολόγων να μετατρέψουν τις πληρωμές σε ξένο νόμισμα, όταν αποκατασταθεί η πρόσβαση της Ρωσίας σε λογαριασμούς forex.

Η ικανότητα της Ρωσίας να συνεχίσει να αποπληρώνει το χρέος της έχει βρεθεί στο επίκεντρο της προσοχής μετά τις μαζικές δυτικές κυρώσεις ως αντίδραση στην εισβολή στην Ουκρανία. Οι κυρώσεις έχουν οδηγήσει στο πάγωμα σχεδόν των μισών κρατικών αποθεματικών και έχουν περιορίσει δραματικά την πρόσβαση της Μόσχας στα παγκόσμια συστήματα πληρωμών. 

Πάντως, το Υπουργείο της χώρας ξεκαθάρισε ότι θεωρεί ότι «εκπλήρωσε πλήρως τις υποχρεώσεις του».

Αναλυτές, όμως, επισημαίνουν ότι στις περισσότερες περιπτώσεις, οι ξένοι πιστωτές δεν αναγνωρίζουν το ρωσικό νόμισμα ως αποπληρωμή χρέους σε ξένο νόμισμα, επομένως αυτό μπορεί να σημαίνει αθέτηση υποχρεώσεων εκ μέρους της Ρωσικής Ομοσπονδίας...

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.