ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πώς η Uber σχεδιάζει να γίνει ταξιδιωτικό «superapp»

14:12 - 06 Απρ 2022 | Ειδήσεις
Πώς η Uber σχεδιάζει να γίνει ταξιδιωτικό «superapp»
Η Uber προχωρά με το σχέδιό της να γίνει ταξιδιωτικό «superapp».

Η εταιρεία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο ανακοίνωσε σήμερα (6/4) ότι προσθέτει τρένα, λεωφορεία, αεροπλάνα και ενοικιάσεις αυτοκινήτων στην εφαρμογή της στο Ηνωμένο Βασίλειο φέτος. Η κίνηση είναι μέρος ενός πιλοτικού σχεδίου που θα μπορούσε να επεκταθεί σε άλλες χώρες αργότερα, εάν πάει καλά.

Αν και η Uber δεν θα παρέχει η ίδια αυτές τις ταξιδιωτικές υπηρεσίες, θα επιτρέπει στους χρήστες της, να κάνουν κράτηση μέσω της εφαρμογής της.

Ο τεχνολογικός γίγαντας, είπε ότι σχεδιάζει να ανακοινώσει διάφορους συνεργάτες τους επόμενους μήνες.

Η Uber σημείωσε ότι οι ενσωματώσεις των συνεργατών που πουλούν εισιτήρια θα βοηθήσουν στην ενίσχυση της χρήσης της εφαρμογής στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου υπάρχει ήδη ανταγωνισμός. Η Βρετανία είναι μια από τις μεγαλύτερες αγορές της Uber εκτός των Η.Π.Α.

Ο Jamie Heywood, επικεφαλής της Uber στο Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε ότι η εταιρεία ελπίζει να γίνει «ένα one-stop-shop για όλες τις ταξιδιωτικές ανάγκες των χρηστών».

«Υπήρχε η δυνατότητα κράτησης για βόλτες, ποδήλατα, υπηρεσίες πλοίων και σκούτερ στην εφαρμογή Uber για πολλά χρόνια, επομένως η προσθήκη τρένων και πούλμαν είναι μια φυσική εξέλιξη», είπε.

Και πρόσθεσε: «Αργότερα φέτος σκοπεύουμε να ενσωματώσουμε πτήσεις, και στο μέλλον ξενοδοχεία, ενσωματώνοντας κορυφαίους συνεργάτες στην εφαρμογή Uber για να δημιουργήσουμε μια απρόσκοπτη ταξιδιωτική εμπειρία από πόρτα σε πόρτα».

Η Uber σχεδιάζει επίσης να επιτρέψει στους ανθρώπους να αγοράζουν εισιτήρια τρένου Eurostar μέσω της εφαρμογής. Το Eurostar επιτρέπει στους ταξιδιώτες να μετακινούνται από το Λονδίνο στο Παρίσι και σε άλλες πόλεις μέσω της σήραγγας της Μάγχης.

Η ανακοίνωση έρχεται μετά από μια πρόσφατη νίκη για την Uber.

Στις 26 Μαρτίου, ο τεχνολογικός κολοσσός εξασφάλισε μια άδεια 30 μηνών για να συνεχίσει να δραστηριοποιείται στο Λονδίνο, τερματίζοντας μια παρατεταμένη μάχη με τις ρυθμιστικές αρχές της πόλης για το εάν η εφαρμογή ήταν «κατάλληλη και σωστή».

Αλλά η εταιρεία παραμένει πίσω από το χρονοδιάγραμμα όσον αφορά τα σχέδιά της για «superapp».

Το 2018, ο διευθύνων σύμβουλος της Uber, Dara Khosrowshahi είπε ότι ήθελε να προσθέσει περισσότερες επιλογές μεταφοράς στην εφαρμογή.

«Είναι δίκαιο να πούμε ότι η Covid μας έκανε λίγο δύσκολο το να προχωρήσουμε όσο γρήγορα θα θέλαμε», φέρεται να είπε ο Heywood στους Financial Times.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.