ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρωσική παραδοχή: Έχουμε σημαντικές στρατιωτικές απώλειες

21:47 - 07 Απρ 2022 | Ειδήσεις
Ρωσική παραδοχή: Έχουμε σημαντικές στρατιωτικές απώλειες
Στην παραδοχή ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν «σημαντικές απώλειες» στην Ουκρανία προχώρησε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Έχουμε υποστεί σημαντικές στρατιωτικές απώλειες», δήλωσε στο βρετανικό δίκτυο Sky News ο Πεσκόφ, λέγοντας ακόμη: «είναι μια τεράστια τραγωδία για εμάς». Δεν αποδέχθηκε, ωστόσο, τον όρο «ταπείνωση» που χρησιμοποιήθηκε από τον δημοσιογράφο του βρετανικού δικτύου για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ακόμη, είπε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν ανησυχεί μήπως καθίσει στο εδώλιο με την κατηγορία εγκλημάτων πολέμου.

Σε ερώτηση που του τέθηκε από δημοσιογράφο του Sky News αναφορικά με το αν η Ρωσία φέρεται διατεθειμένη να καταλάβει τη Μαριούπολη «ανεξαρτήτως κόστους της ανθρώπινης ζωής», απάντησε ότι «η Μαριούπολη θα απελευθερωθεί από τα εθνικιστικά τάγματα. Ελπίζουμε να συμβεί αργά ή γρήγορα». Παράλληλα, υποστήριξε πως η είδηση για τον βομβαρδισμό του μαιευτηρίου ήταν «στημένη».

Μεταξύ άλλων, δήλωσε πως «εάν η Φινλανδία και η Σουηδία ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, τότε θα απαντήσουμε ανάλογα». Αν οι δύο χώρες ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, «θα πρέπει να κάνουμε πιο σύνθετη τη δυτική πτέρυγά μας, όσον αφορά την ασφάλειά μας», είπε ο Πεσκόφ στο Sky News. Ωστόσο, ανέφερε ότι η Ρωσία δεν θα εκλάμβανε μια τέτοια κίνηση ως απειλή για την ύπαρξή της, κάτι που θα την υποχρέωνε να εξετάσει τη χρήση πυρηνικών όπλων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.