ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο 17% μείωσε τα επιτόκια η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας

13:06 - 08 Απρ 2022 | Ειδήσεις
Στο 17% μείωσε τα επιτόκια η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας
Κατά 300 μονάδες βάσης, από το 20% στο 17%, μείωσε τα επιτόκια η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας, κατά τη σημερινή (8/4) της συνεδρίαση, με την απόφαση να τίθεται σε ισχύ από τις 11 Απριλίου.

Σε σχετική ανακοίνωση, η Τράπεζα της Ρωσίας αναφέρει ότι έχουν μειωθεί οι πληθωριστικές πιέσεις καθώς το ρούβλι έχει ανακάμψει εν μέρει και έχουν σταθεροποιηθεί οι κίνδυνοι για το χρηματοπιστωτικό κίνδυνο, αν και παραμένουν παρόντες. Επιπλέον, προειδοποιεί ότι η οικονομική δραστηριότητα της Ρωσίας παραμένει αρκετά περιορισμένη λόγω εξωτερικών παραγόντων.

«Τα τελευταία εβδομαδιαία στοιχεία υποδηλώνουν μια σημαντική επιβράδυνση των ρυθμών αύξησης των τιμών του πληθωρισμού, γεγονός που οφείλεται στη δυναμική της συναλλαγματικής ισοτιμίας του ρουβλίου», τόνισε η κεντρική τράπεζα.

Σημείωσε, επίσης, ότι ο πληθωρισμός θα συνεχίσει να αυξάνεται σε ετήσια βάση, προσθέτοντας ότι οι αυστηρές νομισματικές συνθήκες που ήδη ισχύουν θα συνεχίσουν να περιορίζουν τους προ-πληθωριστικούς κινδύνους.

Ακόμη, ανακοίνωσε πως θα μειώσει περαιτέρω τα επιτόκια στο μέλλον, με την επόμενη συνεδρίαση της τράπεζας να αναμένεται στις 29 Απριλίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.