ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Καμπανάκι» από BofA: Έρχεται σοκ ύφεσης Κύριο

16:40 - 08 Απρ 2022 | Ειδήσεις
«Καμπανάκι» από BofA: Έρχεται σοκ ύφεσης
Η μακροοικονομική εικόνα επιδεινώνεται γρήγορα και θα μπορούσε να ωθήσει την οικονομία των ΗΠΑ σε ύφεση καθώς η Federal Reserve αυστηροποιεί τη νομισματική της πολιτική για να τιθασεύσει τον αυξανόμενο πληθωρισμό, προειδοποιούν οι στρατηγικοί αναλυτές της BofA.

«Το “σοκ του πληθωρισμού” επιδεινώνεται, το “σοκ των επιτοκίων” μόλις αρχίζει, το “σοκ ύφεσης” έρχεται», έγραψε ο επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής της BofA, Μάικλ Χάρτνετ, σε ένα σημείωμα προς τους πελάτες, προσθέτοντας ότι σε αυτό το πλαίσιο, τα μετρητά, η αστάθεια, τα εμπορεύματα και τα κρυπτονομίσματα θα μπορούσαν να ξεπεράσουν ομόλογα και μετοχές.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα έδειξε την Τετάρτη ότι πιθανότατα θα αρχίσει να αφαιρεί assets από τον ισολογισμό της αξίας 9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων στη συνεδρίασή της στις αρχές Μαΐου και θα το κάνει με σχεδόν διπλάσιο ρυθμό από αυτόν που έκανε στην προηγούμενη άσκηση «ποσοτικής σύσφιξης» καθώς αντιμετωπίζει τον πληθωρισμό που τρέχει σε υψηλό τεσσάρων δεκαετιών.

Η μεγάλη πλειοψηφία των επενδυτών αναμένει επίσης ότι η κεντρική τράπεζα θα αυξήσει το βασικό της επιτόκιο κατά 50 μονάδες βάσης.

Όσον αφορά τις αξιοσημείωτες εβδομαδιαίες ροές, η BofA είπε ότι τα μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια αναδυόμενων αγορών είχαν τη μεγαλύτερη εισροή σε δέκα εβδομάδες με 5,3 δισεκατομμύρια δολάρια την εβδομάδα έως την Τετάρτη.

Ήταν επίσης η όγδοη εβδομάδα εκροών για τις ευρωπαϊκές μετοχές στο 1,6 δισεκατομμύριο δολάρια, ενώ οι μετοχές των ΗΠΑ απολάμβαναν τη δεύτερη εβδομάδα εισροών τους, προσθέτοντας 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια την εβδομάδα έως την Τετάρτη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.