ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο Κίεβο ο Τζόνσον- Συνάντηση με Ζελένσκι

19:07 - 09 Απρ 2022 | Ειδήσεις
Στο Κίεβο ο Τζόνσον- Συνάντηση με Ζελένσκι
Στο Κίεβο μετέβη ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος συναντήθηκε με τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

"Η επίσκεψη του Μπόρις Τζόνσον στο Κίεβο ξεκίνησε από την κατ' ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρο Ζελένσκι", δήλωσε στο Facebook ο Andriy Sybiha, αναπληρωτής επικεφαλής του γραφείου του προέδρου της Ουκρανίας, σύμφωνα με το Reuters.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός ταξίδεψε στο Κίεβο για να συζητήσει την παροχή μεγαλύτερης οικονομικής και στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, δήλωσε το γραφείο του Τζόνσον.

Ο Τζόνσον συναντήθηκε με τον Ζελένσκι "σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον ουκρανικό λαό", ανέφερε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

Να σημειωθεί ότι η επίσκεψη του Τζόνσον στην ουκρανική πρωτεύουσα δεν είχε ανακοινωθεί εκ των προτέρων και πραγματοποιείται την ώρα που η Ρωσία συγκεντρώνει στρατεύματα στα ανατολικά της χώρας.

"Το Ηνωμένο Βασίλειο θα στείλει περισσότερα αμυντικά όπλα στην Ουκρανία και θα συνεργαστεί με τους εταίρους της G7, ώστε να στοχεύσει κάθε πυλώνα της ρωσικής οικονομίας για να διασφαλίσει ότι ο Πούτιν θα αποτύχει", έγραψε ο Τζόνσον στο Twitter νωρίτερα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.