ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μακρόν: Κρίσιμες οι επόμενες εβδομάδες-Nα μην πάρει η ακροδεξιά την εξουσία

23:15 - 10 Απρ 2022 | Ειδήσεις
Μακρόν: Κρίσιμες οι επόμενες εβδομάδες-Nα μην πάρει η ακροδεξιά την εξουσία
Ο Εμανουέλ Μακρόν ήταν ο νικητής του α' γύρου των προεδρικών εκλογών στην Γαλλία, ωστόσο, γνωρίζει καλά ότι ακόμα η μάχη δεν έχει κριθεί. Για το λόγο αυτό ξεκίνησε ήδη την εκστρατεία για τον β΄γύρο.

Ο Μακρόν προηγείται της Λεπέν, ωστόσο, η μάχη δεν έχει κριθεί. Σύμφωνα με τα exit polls ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν με ποσοστό 28,5% και η κυρία Μαρίν Λε Πέν με 23,6% θα αναμετρηθούν στον δεύτερο και καθοριστικό γύρο που θα διεξαχθεί ανήμερα του Ορθόδοξου Πάσχα, στις 24 Απριλίου. Ωστόσο οι υπόλοιποι υποψήφιοι, είτε οι λαϊκιστές από τα δεξιά, είτε από τα αριστερά, έλαβαν περίπου το 57,1% των ψήφων, εάν σε αυτους συμπεριληφθούν πολιτικοί όπως ο Φαμπιάν Ρουσέλ του Κομμουνιστικού Κόμματος, ο Ζαν Λασάλε του κόμματος Resistons! (Αντισταθείτε!) και ο ευρωσκεπτικιστής Νικολά Ντιπόν-Ενιάν.

Μετά την αναμέτρηση-θρίλερ και με το ποσοστό αποχής να είναι υψηλό στον πρώτο γύρο, ο Μακρόν τόνισε ότι τίποτα δεν έχει ακόμη κριθεί και πως οι επόμενες δύο εβδομάδες είναι κρίσιμες.

Ο Μακρόν ζήτησε από τους Γάλλους ψηφοφόρους να τον ψηφίσουν για να μην πάρει η ακροδεξιά την εξουσία.

«Καλώ όλους, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που δεν με ψήφισαν στον πρώτο γύρο, να συσπειρωθούν».

Στον δεύτερο και καθοριστικό γύρο των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας περνούν για μία ακόμα φορά ο νυν Πρόεδρος της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωπαϊκής 'Ένωσης Εμανουέλ Μακρόν και η Μαρίν Λε Πεν, η ακροδεξιά υποψήφια που προσπαθεί για μια, και ενδεχομένως τελευταία φορά, να λάβει τις απαραίτητες ψήφους ώστε να βρεθεί στο Μέγαρο των Ηλυσίων, ως η πρώτη πρόεδρος της Γαλλίας.

Τελευταία τροποποίηση στις 00:54 - 11 Απρ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.