ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

H ύστατη μάχη στη Μαριούπολη- Δραματική ανακοίνωση των Ουκρανών

19:11 - 11 Απρ 2022 | Ειδήσεις
H ύστατη μάχη στη Μαριούπολη- Δραματική ανακοίνωση των Ουκρανών
Το λιμάνι της Μαριούπολης τέθηκε υπό τον έλεγχο των δυνάμεων της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ (DNR), δήλωσε ο επικεφαλής Ντένις Πουσίλιν.

Μιλώντας στο Κανάλι 1, ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο, ο Πουσίλιν ανέφερε ότι το λιμάνι της Μαριούπολης βρίσκεται ήδη υπό τον έλεγχο των αυτονομιστών του Ντονέτσκ, μεταδίδει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti και το κρατικό ρωσικό πρακτορείο TASS.

Σύμφωνα πάντα με το ρωσικό πρακτορείο, 185 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τη Μαριούπολη.

«Η άμυνα της Μαριούπολης συνεχίζεται»

Ο ανώτατος διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, στρατηγός Βαλερί Φεντόροβιτς Ζαλούζνι, δήλωσε: «Η άμυνα της Μαριούπολης συνεχίζεται. Οι επαφές με τις μονάδες αμύνης, οι οποίες ηρωικά κρατάνε την πόλη, είναι αδιάκοπες και συνεχείς. Επισημαίνω ότι οι αμυντικές επιχειρήσεις δεν είναι θέμα για δημόσιες συζητήσεις. Κάνουμε αδύνατα δυνατά για τη Νίκη και διάσωση ζωών των μονάδων μας και των αμάχων σε όλες τις κατευθύνσεις. Να πιστεύετε στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας!»

Η στρατηγική σημασία

Εάν η Μαριούπολη πέσει μετά από σχεδόν επτά εβδομάδες πολιορκίας, θα είναι η πρώτη μεγάλη πόλη που καταλαμβάνεται από τη Ρωσία από τότε που τα στρατεύματά της εισέβαλαν στην Ουκρανία.

Οι ρωσικές δυνάμεις που προελαύνουν από την Κριμαία θα είναι σε θέση να συνδεθούν με δυνάμεις από τα ανατολικά και να εστιάσουν την προσοχή τους στην περικύκλωση της κύριας δύναμης της Ουκρανίας στην περιοχή.

ΗΠΑ: Η Ρωσία αρχίζει να ενισχύει τις θέσεις της στην ανατολική Ουκρανία

Σε κάθε περίπτωση, οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ότι η Ρωσία άρχισε να ενισχύει και να ανεφοδιάζει τα στρατεύματά της στο Ντονμπάς στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσε σήμερα Δευτέρα υψηλόβαθμος αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.

Η Ρωσία έχει σχεδόν ολοκληρώσει την ανάπτυξη των δυνάμεων της για μια νέα επίθεση στις περιοχές Ντονέτσκ και Λουχάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας, ανακοίνωσε σήμερα και το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας.
 
«Προβλέπουμε ότι οι μάχες θα αρχίσουν στις περιοχές αυτές σε σύντομο χρονικό διάστημα» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας Ολεξάντρ Μοτουζιάνικ, προσθέτοντας ότι ο ουκρανικός στρατός είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει αυτήν τη νέα επίθεση.
Τελευταία τροποποίηση στις 19:23 - 11 Απρ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.